Špekáčiky

Najnovšie články

  • Test špekáčikov 2014

    30.4.2014 | Články s testy | Publikované v časopise 5/2014

    Špekáčiky sa u nás vyrábajú od roku 1891, teda už 123 rokov. Jubileum to síce nie je okrúhle, ale rozhodne je úctyhodné. Sú hodné úcty aj samotné dnešné špekáčiky? Výsledky testov z laboratória sme porovnali s požiadavkami súčasných potravinárskych predpisov aj s nárokmi kladenými na špekáčiky v československých… viac

  • Fejeton: Špekáček včera a dnes

    30.4.2014 | Ostatní | Publikované v časopise 5/2014

    Na český špekáček si dneska každý s chutí plivne, ale já bych se ho chtěl zastat. Kdo to má pak jíst, že jo. Když se špekáček poprvé objevil na veřejnosti, způsobil hotové pozdvižení a okamžitě se stal oblíbenou pochoutkou. viac

  • Ako si vybrať špekáčiky

    30.4.2014 | Jak vybírat

    Mäsový výrobok s názvom špekáčik musí spĺňať určité legislatívne požiadavky, napríklad minimálny obsah mäsa (40 %) alebo maximálny obsah tuku (45 %). Pre špekáčiky s označením zaručená tradičná špecialita sú požiadavky na zloženie špecifikované detailnejšie, takže v nich napríklad musí byť najmenej šesť percent… viac

Prihlásiť