Najnovší nákupní sprievodcovia

  • Ako si vybrať lieskové orechy

    Publikované: 30.11.2017

    Výber lieskových jadier v obchode môže byť skutočne tvrdým orieškom. Podľa informácií na obale sa príliš vyberať nedá, zrejme najdôležitejším krokom pri výbere je vizuálna kontrola orechov. Našťastie pre zákazníkov, väčšina z nich sa ponúka aspoň v čiastočne priehľadných obaloch, ktoré… Viac

  • Ako si vybrať zemiakové chipsy

    Publikované: 30.11.2017

    Vyprážané zemiakové lupienky sú síce gastronomickou legendou, no jasná definícia im chýba. Náš test však nepotvrdil, že by sa tým zhoršila zmyslová kvalita. Naopak, čipsy sú stále obľúbenejšie, svedčia o tom aj rastúce tržby výrobcov. Ako sa teda na poli čipsov zorientovať? Viac

  • Ako si vybrať majonézu

    Publikované: 2.11.2017

    Potravinársky výrobok s názvom majonéza je studená emulgovaná omáčka, ktorá musí obsahovať slepačie vaječné žĺtky, jedlý rastlinný olej a ocot. V potravinárskej vyhláške č. 69/2016 Zb. sa stanovuje, aký podiel žĺtkov a tuku musí v majonéze byť, aby sa výrobok mohol nazývať majonézou. Viac

  • Ako si vybrať maslo

    Publikované: 2.11.2017

    Maslo, niekedy označované aj ako mliekarenské maslo, je potravinársky výrobok obsahujúci výhradne mliečny tuk vo forme emulzie a vody. Môže sa predávať iba balené. Na obale nájdeme veľa údajov, ktoré sú dôležitým návodom pri rozhodovaní počas nákupu. Povinným údajom je najmä obsah mliečneho tuku… Viac

Prihlásiť