S parnou rúrou môžete aj doma piecť ako profesionáli. Vyčarujete v nej chrumkavé bagety, zeleninu bez tuku aj lahodné dezerty, ktoré by sa v klasickej rúre zrazili. Náš test však ukázal, že je potrebné starostlivo si vyberať. Niektoré modely ponúkajú plnohodnotnú parnú funkciu, iné len výpomoc vlhkého tepla v kombinácii s iným režimom. Vyskúšali sme v nich upiecť lososa, zeleninu, pudingový krém aj biele francúzske pečivo. Hneď na úvod môžeme prezradiť, že nie všetkým sa perfektne darilo, aj to, že vyberať si iba podľa ceny sa nemusí vyplatiť.
Test parných rúr 2019
Publikované v časopise
9/2019
Parná rúra je eso v rukáve mnohých profesionálnych kuchárov a pekárov. Oplatí sa investovať aj do jej domáceho variantu? Vybrali sme sedem modelov v rôznych cenových hladinách a otestovali sme, ako si poradia napríklad s prípravou ryby so zeleninou, pudingovým krémom alebo bielym francúzskym chlebom. Pochopiteľne sme však netestovali len parné funkcie. Dozviete sa aj to, či tieto rúry dobre pečú, či nie sú príliš hlučné, koľko spotrebujú elektriny, alebo či spĺňajú bezpečnostné štandardy.
Chcete si prečítať tento článok a zistiť výsledky testu?
Som predplatiteľ, nič mi nebráni
v zobrazení článku
Stačí sa len prihlásiť
Staňte sa predplatiteľom dTestu už od € 4,90
- Prístup ku všetkým výsledkom testov na webe aj v mobile
- Každý mesiac časopis priamo do schránky
- Prednostný servis spotrebiteľskej poradne
- Praktické publikácie pre spotrebiteľa zadarmo
kúpte za
€ 2,30