Pražené solené arašidy patria k stáliciam na slávnostných stoloch aj na konferenčných stolíkoch obývačiek. Uplynulý rok sme ich u nás zjedli 4,5 tony, čo znamená zhruba pol kila arašidov ročne na každého. Štatistiky spoločnosti Nielsen informujú, že solené búrske oriešky, ako sa arašidy bežne nazývajú, uprednostňujeme pred inými rôzne ochutenými orechmi.
Patria solené arašidy aj medzi vaše obľúbené pochúťky? Má na vašom stole miska so solenými arašidmi svoje stále miesto? Potom určite oceníte náš test solených arašidov. Šestnásť vzoriek sme podrobili testom kvality, pri ktorých sme zisťovali, či konzumáciou arašidov neohrozujeme bezprostredne aj svoje zdravie. Chceli sme vedieť, či máme s plnou hrsťou arašidov niečo do činenia s mykotoxínmi, plesňami alebo salmonelou. Testovali sme chuť, vôňu, tvrdosť a akým množstvom soli nás zásobujú. V neposlednom rade sme porovnali údaje o soli na etikete so zistenou skutočnosťou.