Čiapočka zo šľahačky dodáva dezertom luxusný vzhľad. Smotana na šľahanie má však aj iné využitie, než len zdobiť nápoje a zákusky, no schopnosť premeniť sa na obláčik ľahkého krému považujeme za zásadnú. Preto sme smotany s 30-percentným a vyšším podielom tuku poslali do laboratória na cvičisko, aby si zmerali svoje sily. Zaznamenávali sme čas šľahania, nárast objemu a výdrž − teda disciplíny, v ktorých očakávame dobré výsledky. Do hodnotenia prehovorili aj ľudské zmysly a podiel tuku. Ktorá smotana sa hodí na šľahanie najlepšie?
Test smotán na šľahanie 2018
Publikované v časopise
10/2018
Asi každý, kto z času na čas šľahá smotanu a túži po ľahučkej pene, zažil neúspech − buď v podobe hustej tekutiny, alebo hrudkovitej hmoty, ktorá pripomína maslo. Aj my sme chceli vyskúšať, či za neúspechom môže stáť niečo viac než iba zle vychladená smotana alebo nedostatok trpezlivosti. Poslali sme preto do laboratória 22 smotán na šľahanie a dali sme okrem iného testovať, či sa môžeme spoľahnúť na pekne vyšľahanú penu.
Chcete si prečítať tento článok a zistiť výsledky testu?
Som predplatiteľ, nič mi nebráni
v zobrazení článku
Stačí sa len prihlásiť
Staňte sa predplatiteľom dTestu už od € 4,90
- Prístup ku všetkým výsledkom testov na webe aj v mobile
- Každý mesiac časopis priamo do schránky
- Prednostný servis spotrebiteľskej poradne
- Praktické publikácie pre spotrebiteľa zadarmo
kúpte za
€ 2,30