Databáza nebezpečných výrobkov

Intenze tetovací inkoust

Hlásenie RAPEX 39/2015

Name: Dark Chocolate OECD Portal Category: 53000000 - Beauty / Personal Care / Hygiene Description: 30 ml bottle

Typ výrobku sada SS 202, datum spotřeby 02/29/2020 a sada SS 200, datum spotřeby 01/31/2020
Kategórie Zdravie a kozmetika - Chemické výrobky
Riziko Chemické
Nebezpečenstvo

Inkoust obsahuje antimon (naměřeno až 3,2 mg/kg), arzén (naměřeno až 14,9 mg/kg), nikl (naměřeno až 106 mg/kg) a olovo (naměřeno až 5,76 mg/kg). Antimon může podráždit kůži a dlouhodobá expozice může ovlivnit dýchací a kardiovaskulární systém. Arzén je karcinogenní, expozice olovu je pro lidské zdraví škodlivá a způsobit vývojovou neurotoxicitu a nikl může způsobit podráždění kůže a vyvolat přecitlivělost nebo alergické reakce.

Krajina pôvodu Spojené státy americké
Rozpor s

Podle Rezoluce Rady Evropy "ResAP(2008)1 o požadavcích a kritériích pro bezpečnost tetovacích inkoustů a permanentního make-upu" nesmí tyto výrobky obsahovat látky s karcinogenním, mutagenním, reprotoxickým nebo dráždivým účinkem. Hladiny antimonu, arzénu a olova nesmějí překročit 2 mg/kg a obsah niklu musí být tak nízký, jak je to jen technicky možné. Výrobek nesplňuje požadavky národních zákonů.

Čiarový kód Lot
Krajina záchytu Ohlasujúci: Itálie
Opatrenia prijaté v ohlasujúcej krajine

Povinná opatření: zákaz uvádění zboží na trh a jakýchkoliv doprovodných činností.

Dátum vydania 06.10.2015
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Späť do databázy nebezpečných výrobkov

Sdílejte

Diskusia

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Pridať komentár do diskusie

Prvýkrát uverejnené v angličtine v rámci Týždenného prehľadu notifikácií RAPEX Generálnym riaditeľstvom pre zdravie a ochranu spotrebiteľa Európskej komisie na oficiálnej stránke Európskej únie "Europa" prostredníctvom Rýchleho výstražného systému EÚ pre nepotravinárske spotrebiteľské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2012 Oficiálne kontaktné miesta členských krajín a krajín EFTA-EEA poskytujú informácie v týchto týždenných prehľadoch. Podľa ustanovení Prílohy II.10 k smernici o všeobecnej bezpečnosti výrobkov (2001/95/ES) nesie zodpovednosť za informáciu notifikujúca strana. Komisia nepreberá žiadnu zodpovednosť za presnosť poskytnutých informácií. dTest, o.p.s., poskytuje iba strojový preklad záznamov uverejnených v týždennom prehľade notifikácií RAPEX do českého jazyka, rozhodujúca je pôvodná anglická verzia. dTest, o.p.s., nezodpovedá za správnosť a úplnosť uvedených informácií.

Prihlásiť