Testy, kde jsou produkty dmBio

  • Test arašidových nátierok 2024

    Vydané: 28.3.2024
    Počet testovaných produktov: 16

    Arašidové nátierky si získavajú obľubu najmä medzi vegánmi a športovcami. Môžu nahradiť maslo, navyše ponúkajú slušnú dávku bielkovín. Počas testovania sme sa dozvedeli aj niekoľko ďalších zaujímavostí. To, že arašidy nie sú orechy, ale strukovina, je známa vec. Prekvapilo nás však, že sa rôzne druhy líšia svojim… Viac

  • Test quinoy 2024

    Vydané: 29.2.2024
    Počet testovaných produktov: 15

    Popri bežných potravinách sa snažíme zaoberať aj modernými trendmi a jednému z nich patrí aj nasledujúci text. Z aktuálnej ponuky „superpotravín“ sme si vybrali quinou. Hoci ide o jednu z najstarších plodín na svete, Európa ju objavila len nedávno. Pripisuje sa jej veľa výhod, predovšetkým vysoký obsah bielkovín a… Viac

  • Test obsahu lepku v bezlepkových potravinách 2024

    Vydané: 1.2.2024
    Počet testovaných produktov: 29

    Keď kupujeme bezlepkové potraviny, spoliehame sa na to, že v nich lepok skutočne chýba. Aby bola dôvera podložená faktami, urobili sme jednoduchý test obsahu lepku. Na kontrolu sme poslali 29 výrobkov obsahujúcich náhrady múky, sušienky a kukuričné chlebíčky. Väčšinou vyhoveli. Ukázalo sa však, že pokiaľ sa etiketa… Viac

  • Test zrnkovej kávy 2024

    Vydané: 29.12.2023
    Počet testovaných produktov: 15

    Seriál kávových testov z posledných rokov sa dočkal ďalšieho pokračovania. Po instantnej, bezkofeínovej a káve z kapsulí sa tentoraz podáva zrnková. Konkrétne sme sa do obchodov vydali nakupovať zrnkovú kávu určenú na prípravu espressa. Ako obvykle nás zaujímali žiaduce aj nežiaduce látky a lahodnosť nápoja.… Viac

  • Test slnečnicového oleja 2023

    Vydané: 2.11.2023
    Počet testovaných produktov: 17

    O slnečnicovom oleji sa môžeme dočítať, že nie je vhodný na vyprážanie. Túto zažitú pravdu začali v posledných rokoch nahlodávať nové odrody slnečníc produkujúce olej pozmeneného zloženia. Sme radi, že vám môžeme v nasledujúcom teste niekoľko takýchto olejov predstaviť a porovnať ich s produktmi z tradičných… Viac

  • Test sušených jabĺk 2023

    Vydané: 27.9.2023
    Počet testovaných produktov: 11

    Sušenie je šetrným a praktickým spôsobom uchovania potravín na neskoršiu konzumáciu. V súčasnosti síce máme prísun čerstvého ovocia prakticky celý rok, sušené varianty majú však aj tak svojich priaznivcov. V aktuálnom teste sme sa zamerali na kvalitu a bezchybnosť 11 vzoriek balených krížaliek. Ochutnávka ukázala… Viac

  • Test vanilkových a vanilínových cukrov 2023

    Vydané: 30.3.2023
    Počet testovaných produktov: 24

    Po vydání loňského testu vanilkových zmrzlin se ukázalo, že téma poctivosti přírodní vanilky spotřebitele zajímá. A často se ptali na vanilkový cukr. Těsně před obdobím velikonočního pečení se proto k vanilkovému aroma vracíme s testem 24 vanilkových a vanilinových cukrů. Bohužel se ukázalo, že při výběru cukru s… Viac

  • Test hrozienok 2022

    Vydané: 1.12.2022
    Počet testovaných produktov: 12

    Každá časť roka má svoje sezónne hviezdy a medzi decembrové stálice určite patrí sušené ovocie. Posledný tohtoročný potravinový test sme preto venovali hrozienkam. Či už ich používate na pečenie, alebo napríklad ako súčasť domácich müsli, oplatí sa vybrať tie dobré. Do laboratória sme poslali tucet vzoriek… Viac

  • Test konzervovaných paradajok 2022

    Vydané: 5.5.2022
    Počet testovaných produktov: 11

    Ako rýchlo vykúzliť rozumnú večeru? Napríklad z cestovín a paradajkovej konzervy. Cestovinami sme sa v našich testoch už zaoberali, teraz prichádzajú na rad paradajky. Laboratórium sa pozrelo pod viečka 11 konzerv krájaných paradajok a hľadalo v nich, okrem samotných paradajok, aj nežiaduce látky. Výsledky… Viac

  • Test sušeného droždia 2022

    Vydané: 5.5.2022
    Počet testovaných produktov: 15

    Ku kyprému cestu vedú dve hlavné cesty: chemické kypridlo a kvasnice. Minulý rok sme v teste kypriacich práškov vyskúšali chemickú cestu. Tento rok sme sa rozhodli vydať po druhej ceste a preveriť sušené droždie. To dokáže v kuchyni zastúpiť bežné chladené kvasnice, navyše má výhodu dlhšej trvanlivosti a široké… Viac

1 2 3

Prihlásiť