Nebezpečné výrobky

Testy, kde jsou produkty Alnatura

  • Test arašidových nátierok 2024

    Vydané: 28.3.2024
    Počet testovaných produktov: 16

    Arašidové nátierky si získavajú obľubu najmä medzi vegánmi a športovcami. Môžu nahradiť maslo, navyše ponúkajú slušnú dávku bielkovín. Počas testovania sme sa dozvedeli aj niekoľko ďalších zaujímavostí. To, že arašidy nie sú orechy, ale strukovina, je známa vec. Prekvapilo nás však, že sa rôzne druhy líšia svojim… Viac

  • Test quinoy 2024

    Vydané: 29.2.2024
    Počet testovaných produktov: 15

    Popri bežných potravinách sa snažíme zaoberať aj modernými trendmi a jednému z nich patrí aj nasledujúci text. Z aktuálnej ponuky „superpotravín“ sme si vybrali quinou. Hoci ide o jednu z najstarších plodín na svete, Európa ju objavila len nedávno. Pripisuje sa jej veľa výhod, predovšetkým vysoký obsah bielkovín a… Viac

  • Test obsahu lepku v bezlepkových potravinách 2024

    Vydané: 1.2.2024
    Počet testovaných produktov: 29

    Keď kupujeme bezlepkové potraviny, spoliehame sa na to, že v nich lepok skutočne chýba. Aby bola dôvera podložená faktami, urobili sme jednoduchý test obsahu lepku. Na kontrolu sme poslali 29 výrobkov obsahujúcich náhrady múky, sušienky a kukuričné chlebíčky. Väčšinou vyhoveli. Ukázalo sa však, že pokiaľ sa etiketa… Viac

  • Test slnečnicového oleja 2023

    Vydané: 2.11.2023
    Počet testovaných produktov: 17

    O slnečnicovom oleji sa môžeme dočítať, že nie je vhodný na vyprážanie. Túto zažitú pravdu začali v posledných rokoch nahlodávať nové odrody slnečníc produkujúce olej pozmeneného zloženia. Sme radi, že vám môžeme v nasledujúcom teste niekoľko takýchto olejov predstaviť a porovnať ich s produktmi z tradičných… Viac

  • Test sušených jabĺk 2023

    Vydané: 27.9.2023
    Počet testovaných produktov: 11

    Sušenie je šetrným a praktickým spôsobom uchovania potravín na neskoršiu konzumáciu. V súčasnosti síce máme prísun čerstvého ovocia prakticky celý rok, sušené varianty majú však aj tak svojich priaznivcov. V aktuálnom teste sme sa zamerali na kvalitu a bezchybnosť 11 vzoriek balených krížaliek. Ochutnávka ukázala… Viac

  • Test sterilizovaných uhoriek 2023

    Vydané: 27.4.2023
    Počet testovaných produktov: 17

    Načasovanie testu sterilizovaných uhoriek prinieslo jednu nemilú náhodu. Sotva sme poháre odovzdali do laboratória, začali presakovať správy o problémoch s výrobou uhoriek Znojmia. Tie v našom výbere samozrejme nesmeli chýbať a tak dúfame, že pre ne výsledok nášho skúmania nebude záverečným vysvedčením. A keby bol,… Viac

  • Test vanilkových a vanilínových cukrov 2023

    Vydané: 30.3.2023
    Počet testovaných produktov: 24

    Po vydání loňského testu vanilkových zmrzlin se ukázalo, že téma poctivosti přírodní vanilky spotřebitele zajímá. A často se ptali na vanilkový cukr. Těsně před obdobím velikonočního pečení se proto k vanilkovému aroma vracíme s testem 24 vanilkových a vanilinových cukrů. Bohužel se ukázalo, že při výběru cukru s… Viac

  • Test hovädzích bujónov 2022

    Vydané: 30.6.2022
    Počet testovaných produktov: 19

    S bujónovou kockou sa pri varení stretol zrejme každý. V súčasnosti si, navyše, môžeme vybrať medzi tradičnou kockou a modernejším prípravkom v podobe pasty v tégliku, alebo v skle. V čom sa tieto dva typy líšia? A skutočne obsahujú nejaké mäso? Odpovede sme hľadali v laboratóriu, ktoré pre nás otestovalo 19… Viac

  • Test konzervovaných paradajok 2022

    Vydané: 5.5.2022
    Počet testovaných produktov: 11

    Ako rýchlo vykúzliť rozumnú večeru? Napríklad z cestovín a paradajkovej konzervy. Cestovinami sme sa v našich testoch už zaoberali, teraz prichádzajú na rad paradajky. Laboratórium sa pozrelo pod viečka 11 konzerv krájaných paradajok a hľadalo v nich, okrem samotných paradajok, aj nežiaduce látky. Výsledky… Viac

  • Test kypriacich práškov do pečiva 2021

    Vydané: 4.3.2021
    Počet testovaných produktov: 20

    Hrdina nasledujúcich riadkov je malý a nenápadný, napriek tomu je v istých chvíľach nevyhnutný pomocník. Reč bude o kvalitách práškov do pečiva. Do laboratórnej kuchyne sme poslali dvadsať kypriacich prostriedkov, aby ukázali, čo v nich je. Počas testu museli nakypriť bábovku, sušienky… Viac

1 2 3

Prihlásiť