Testy, kde jsou produkty Olma

  • Test smotán na šľahanie 2018

    Vydané: 27.9.2018
    Počet testovaných produktov: 21

    Asi každý, kto z času na čas šľahá smotanu a túži po ľahučkej pene, zažil neúspech − buď v podobe hustej tekutiny, alebo hrudkovitej hmoty, ktorá pripomína maslo. Aj my sme chceli vyskúšať, či za neúspechom môže stáť niečo viac než iba zle vychladená smotana alebo nedostatok trpezlivosti. Poslali sme preto do… Viac

  • Test masiel 2017

    Vydané: 2.11.2017
    Počet testovaných produktov: 20

    Nebudeme zastierať, že nás k tomuto testu priviedla aktuálna situácia na trhu. Pôvodne s ním náš tohtoročný testovací „cestovný poriadok“ nepočítal, no rýchly nárast ceny masla naše plány zmenil. Celkovo sa do testu dostalo 20 masiel, pričom 18 vzoriek sme vzali z našich regálov a… Viac

  • Test rastlinných tukov na pečenie a vyprážanie 2017

    Vydané: 2.3.2017
    Počet testovaných produktov: 20

    Keď budete pripravovať cesto na baránky a veľkonočné pečivo, možno bez rozmyslu siahnete po masle. Možno sa podriadite obchodníkom a kúpite si taký rastlinný tuk, ktorý bude cenovo najvýhodnejší. Je tu však ešte variant, že výber prispôsobíte výsledkom nášho testu. Po viac ako troch… Viac

  • Test masiel 2016

    Vydané: 31.12.2015
    Počet testovaných produktov: 28

    Česi majú maslo radi, inak sa stabilná spotreba päť kilogramov na osobu za rok nedá vysvetliť. Asi je to tým, že česká kuchyňa sa nikdy masla nebála a mnohí sa dnes radi k tradícií vracajú. Svetložlté voňavé kocky majú na českých stoloch stabilné miesto, preto sme sa rozhodli zistiť, aká je… Viac

  • Test mlieka 2014

    Vydané: 27.2.2014
    Počet testovaných produktov: 23

    Učebnice tvrdia, že mlieko je zdrojom vápnika pre naše zuby a kosti. Náš test ukázal, že to tak skutočne je. Liter každého nami testovaného mlieka obsahoval dosť vápnika na to, aby sa ním pokryla odporúčaná dávka pre jednu osobu na jeden a pol dňa. Všetky mlieka tiež mali náležitý obsah … Viac

  • Test kyslých smotán 2014

    Vydané: 30.1.2014
    Počet testovaných produktov: 32

    V nadojenom čerstvom mlieku sa škrob nevyskytuje, do smotany sa pridáva až v mliekarni. V našom teste sa ukázalo, že kvalitné kyslé smotany je možné vyrábať aj bez neho. Zároveň z testu vyplynulo, že pridanie škrobu niektorým kyslým smotanám nepomohlo pri uvoľňovaní srvátky a nezabránil ich redšej, riedkej či… Viac

  • Test jedlých rastlinných tukov 2013

    Vydané: 31.10.2013
    Počet testovaných produktov: 22

    V názve majú slovo jedlé, niektoré z nich však na konzumáciu veľmi vhodné nie sú. Reč je o rastlinných tukoch z českých obchodov a výsledkoch testu zameraného na ich zloženie. Osem z 24 testovaných výrobkov by sa v susednom Rakúsku vôbec nesmelo predávať kvôli vysokému obsahu transmastných kyselín. Ako zdraviu… Viac

  • Test jahodových jogurtov 2013

    Vydané: 29.8.2013
    Počet testovaných produktov: 17

    Od jahodového jogurtu si veľa jahôd nesľubujte. Žiadna potravinárska vyhláška neurčuje, aké množstvo jahôd majú výrobcovia do jogurtu dať, aby ho mohli nazvať jahodovým. Podľa toho to s jahodami v jogurtoch vyzerá. Stačí polovica väčšej jahody na téglik jogurtu a všetko je v poriadku. Ukázal to náš test 17… Viac

  • Test smotán 2012

    Vydané: 11.3.2012
    Počet testovaných produktov: 30

      Aké vlastnosti by mala mať kvalitná smotana? S akými výrobkami dosiahneme vyšľahanie do podoby, ktorá hneď nespľasne? A ako sú na tom smotany na varenie? Na testovanie týchto výrobkov sa zameral marcový dTest. Viac

Prihlásiť