Databáza nebezpečných výrobkov

Equation topidlo

Hlásenie RAPEX 42/2016

Elektrické halogenové topidlo v kartonovém obalu.

Typ výrobku SN209296 01 100715 00 155204 / BW609
Kategórie Domácnosť - Elektrospotrebiče
Riziko Požiar
Nebezpečenstvo

Části topidla jsou vznětlivé a mohly by vzplanout.

Krajina pôvodu Čína
Rozpor s

Výrobek nesplňuje požadavky Směrnice o nízkém napětí (LVD) a odpovídající evropské normy EN 60335.

Čiarový kód 3276005550278
Krajina záchytu Ohlasujúci: Kypr
Opatrenia prijaté v ohlasujúcej krajine

Povinná opatření: stažení zboží z trhu.

Dátum vydania 27.10.2016
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Späť do databázy nebezpečných výrobkov

Sdílejte

Diskusia

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Pridať komentár do diskusie

  • Lubomír F. 1.10.2020 02:06

    Vážení přátelé,vlastním halogenové topidlo Orava.Jak je to ze zářením a škodlivosti tohoto výrobku?Při používání se mi na lýtkách utvořily hnědé skvrny.Ptám se jak je po stránce bezpečnosti toto topidlo hodnoceno.Zajímalo by mně jak je toto záření škodlivé na pokožku.Je toto topidlo zkoušeno na škodlivost záření?Zajímalo by mně zda jste tyto halogénové topidla testovali?Průměrná cena těchto topidel je kolem 600 kč.
    Děkuji vám a těším se na informaci pro mně.
    Lubomír Foldyna.

    reagovať

    R R
    • Redakce dTest 15.12.2020 11:27

      Dobrý den, halogenová topidla jsme netestovali.
      Hodnocení detailu škodlivosti konkrétně tohoto topidla nemáme k dispozici - jedná se o evropskou databázi nebezpečných výrobků Rapex a ohlašující zemí byl v tomto případě Kypr a to v roce 2016 https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=viewProduct&reference=A12/1323/16&lng=en.
      Co se týče konkrétně halogenového topidla Orava, které vlastníte, doporučujeme podezření na nebezpečný výrobek nahlásit na ČOI - https://www.coi.cz/podatelna/. dTest

      reagovať

      R R
Prvýkrát uverejnené v angličtine v rámci Týždenného prehľadu notifikácií RAPEX Generálnym riaditeľstvom pre zdravie a ochranu spotrebiteľa Európskej komisie na oficiálnej stránke Európskej únie "Europa" prostredníctvom Rýchleho výstražného systému EÚ pre nepotravinárske spotrebiteľské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2012 Oficiálne kontaktné miesta členských krajín a krajín EFTA-EEA poskytujú informácie v týchto týždenných prehľadoch. Podľa ustanovení Prílohy II.10 k smernici o všeobecnej bezpečnosti výrobkov (2001/95/ES) nesie zodpovednosť za informáciu notifikujúca strana. Komisia nepreberá žiadnu zodpovednosť za presnosť poskytnutých informácií. dTest, o.p.s., poskytuje iba strojový preklad záznamov uverejnených v týždennom prehľade notifikácií RAPEX do českého jazyka, rozhodujúca je pôvodná anglická verzia. dTest, o.p.s., nezodpovedá za správnosť a úplnosť uvedených informácií.

Prihlásiť