Databáza nebezpečných výrobkov

Sportovní kamera "Sports HD DV"

Hlásenie RAPEX 14/2015

Sportovní HD kamera s voděodolným krytem. Dodává se s různými oporami a tříkolíkovým síťovým adaptérem. Zabalena v kartonové krabici.

Typ výrobku 1080P H.264. model AC adaptéru: KY-738
Kategórie Obraz a zvuk - Elektrospotrebiče
Riziko Úraz elektrickým prúdom
Nebezpečenstvo

Elektrická izolace adaptéru není dostatečná. Vnitřní spoje nejsou dostatečné a spoléhají pouze na pájku. Uvolněný vodič by mohl snížit povrchové cesty a vzdušné vzdálenosti. Adaptér není navržen tak, aby vydržel předvídatelné přepětí, a kolíky mají nesprávnou velikost, což by mohlo vést k poškození zásuvky a zpřístupnění částí pod napětím.

Krajina pôvodu Čína
Rozpor s

Výrobek nesplňuje požadavky Směrnice o nízkém napětí (LVD) a odpovídající evropské normy EN 61558.

Čiarový kód S010000000004766648
Krajina záchytu Ohlasujúci: Velká Británie
Opatrenia prijaté v ohlasujúcej krajine

Dobrovolná opatření: zničení zboží.

Dátum vydania 14.04.2015
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Späť do databázy nebezpečných výrobkov

Sdílejte

Diskusia

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Pridať komentár do diskusie

  • Přemysl V. 26.12.2017 18:21

    Dobrý den,pořídil jsem si kameru sports hd dv a měl bych pár dotazů.Za prvé,i když kameru nabiji,tak se na indikátoru baterie objeví,že je baterie vybitá.Za druhé bych se chtěl zeptat jak dlouho tato kamera natáčí poněvadž jsem do kamery vložil mikro sd 6 GB a kamera natočila asi jen 10 minut a poté se vypla,i když jsem jí nabíjel.Nemůže být nějaká chyba v tomto výrobku?
    Děkuji za odpověď.

    reagovať

    R R
Prvýkrát uverejnené v angličtine v rámci Týždenného prehľadu notifikácií RAPEX Generálnym riaditeľstvom pre zdravie a ochranu spotrebiteľa Európskej komisie na oficiálnej stránke Európskej únie "Europa" prostredníctvom Rýchleho výstražného systému EÚ pre nepotravinárske spotrebiteľské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2012 Oficiálne kontaktné miesta členských krajín a krajín EFTA-EEA poskytujú informácie v týchto týždenných prehľadoch. Podľa ustanovení Prílohy II.10 k smernici o všeobecnej bezpečnosti výrobkov (2001/95/ES) nesie zodpovednosť za informáciu notifikujúca strana. Komisia nepreberá žiadnu zodpovednosť za presnosť poskytnutých informácií. dTest, o.p.s., poskytuje iba strojový preklad záznamov uverejnených v týždennom prehľade notifikácií RAPEX do českého jazyka, rozhodujúca je pôvodná anglická verzia. dTest, o.p.s., nezodpovedá za správnosť a úplnosť uvedených informácií.

Prihlásiť