Databáza nebezpečných výrobkov

Opel osobní automobil "Astra"

Hlásenie RAPEX 6/2015

Roky výroby:  2010 a 2011. Vozidla s dieselovým motorem.

Typ výrobku Astra J
Kategórie Auto a doprava - Motorové vozidlá a príslušenstvo
Riziko Požiar
Nebezpečenstvo

V případě zablokování chladícího ventilátoru radiátoru hrozí, že nastane zkrat. Ten by mohl způsobit poškození chladícího ventilátoru a případně i požár vozidla.

Krajina záchytu Ohlasujúci: Portugalsko
Opatrenia prijaté v ohlasujúcej krajine

Dobrovolná opatření: svolání zboží od spotřebitelů.

Dátum vydania 17.02.2015
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Späť do databázy nebezpečných výrobkov

Sdílejte

Diskusia

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Pridať komentár do diskusie

  • jurapek 19.2.2015 08:57

    při zablokování motoru se zvýší proud a každý takový spotřebič ma pojistku která odejde pokud je správně dimenzovaná.A to jistě Opel má.Tak jak psal pisatel přede mnou NESTRASTE

    reagovať

    R R
  • Karel Sakař 18.2.2015 13:16

    Člověk ani nemusí být znalým elektrotechniky, aby věděl, že zablokováním ventilátoru žádný zkrat nenastane. Ano, motor se v takovém případě může přehřát až do té míry, že způsobí požár. Ale v žádném případě to nebude důsledek zkratu nýbrž přetížení mtotoru. Ten váš zkrat potom může vzniknout, ale už jen jako důsledek požáru, kdy shoří izolace vodičů a ty se následně mohou dotknout. To teprve potom je ten váš zkrat. Takže laik se diví, odborník žasne.

    reagovať

    R R
Prvýkrát uverejnené v angličtine v rámci Týždenného prehľadu notifikácií RAPEX Generálnym riaditeľstvom pre zdravie a ochranu spotrebiteľa Európskej komisie na oficiálnej stránke Európskej únie "Europa" prostredníctvom Rýchleho výstražného systému EÚ pre nepotravinárske spotrebiteľské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2012 Oficiálne kontaktné miesta členských krajín a krajín EFTA-EEA poskytujú informácie v týchto týždenných prehľadoch. Podľa ustanovení Prílohy II.10 k smernici o všeobecnej bezpečnosti výrobkov (2001/95/ES) nesie zodpovednosť za informáciu notifikujúca strana. Komisia nepreberá žiadnu zodpovednosť za presnosť poskytnutých informácií. dTest, o.p.s., poskytuje iba strojový preklad záznamov uverejnených v týždennom prehľade notifikácií RAPEX do českého jazyka, rozhodujúca je pôvodná anglická verzia. dTest, o.p.s., nezodpovedá za správnosť a úplnosť uvedených informácií.

Prihlásiť