Databáza nebezpečných výrobkov

Crest bělicí pásky na zuby "3D White Whitestrips LUXE - Supreme FLEXFIT"

Hlásenie RAPEX 46/2016

Bělicí pásky na zuby v tmavě modrém hliníkovém obalu. 2 pásky v každém obalu. Neregistrovaný import distributorem třetí strany. Výrobce zboží nevyráběl pro přímou distribuci v EU.

Typ výrobku (L)5285V444; datum spotřeby 2017
Kategórie Zdravie a kozmetika - Kozmetika
Riziko Chemické
Nebezpečenstvo

Výrobek obsahuje jako bělicí substanci peroxid vodíku (naměřeno 3,06% hm.). Peroxid vodíku ve vysokých koncentracích může způsobit podráždění kůže a je škodlivý při požití.

Krajina pôvodu Spojené státy americké
Rozpor s

Výrobek nesplňuje požadavky Směrnice o kosmetice.

Krajina záchytu Ohlasujúci: Česká republika
Opatrenia prijaté v ohlasujúcej krajine

Povinná opatření: stažení zboží z trhu.

Dátum vydania 25.11.2016
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Späť do databázy nebezpečných výrobkov

Sdílejte

Diskusia

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Pridať komentár do diskusie

  • Filip R. 15.8.2017 11:12

    Haha, oni mi vymazali komentar :D Asi sa hanbia za pravdu... Pravda je totiz taka, ze tento produkt v ziadnom pripade nie je nebezpecny :) Je to len vysledok novej hlupej normy EÚ, ktora len tak odrazu klesla z nejakych 30 % na nezmyselnych 0,1% peroxidu :D ... este donedavna sa kludne doma mohli pouzivat pripravky ktore mali trebars aj 25%, teraz sa zrazu nemoze pouzivat ani 0,2% produkt... A samozrejme zuby sa bez peroxidu bielit NEDAJU, to je jasne kazdemu zubarovi aj dentalnemu hygienikovi...

    Pasiky Crest FlexFit Supreme, ani ziadne ine, nebezpecne nie su. Treba si nastudovat fakty. Je to najuznavanejsi produkt na bielenie zubov na svete!!! V USA ich predavaju v drogeriach, LEKARNACH, retazcoch, vsade...ale podla vas predavaju v lekarnach nebezpecny produkt hej? :D To je asi tak, ako ze v USA je Kinder vajce vyhlasene za nebezpecny produkt :) Rovnako je to zial u nas s tymito produktami... proste nezmysel... Ja ich budem pouzivat aj nadalej, pouzivam ich uz roky a som max spokojny, kaslem vam na tieto vase nezmysly...nebudete mi zakazovat co si mozem a co si nemozem kupit a pouzivat.

    reagovať

    R R
Prvýkrát uverejnené v angličtine v rámci Týždenného prehľadu notifikácií RAPEX Generálnym riaditeľstvom pre zdravie a ochranu spotrebiteľa Európskej komisie na oficiálnej stránke Európskej únie "Europa" prostredníctvom Rýchleho výstražného systému EÚ pre nepotravinárske spotrebiteľské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2012 Oficiálne kontaktné miesta členských krajín a krajín EFTA-EEA poskytujú informácie v týchto týždenných prehľadoch. Podľa ustanovení Prílohy II.10 k smernici o všeobecnej bezpečnosti výrobkov (2001/95/ES) nesie zodpovednosť za informáciu notifikujúca strana. Komisia nepreberá žiadnu zodpovednosť za presnosť poskytnutých informácií. dTest, o.p.s., poskytuje iba strojový preklad záznamov uverejnených v týždennom prehľade notifikácií RAPEX do českého jazyka, rozhodujúca je pôvodná anglická verzia. dTest, o.p.s., nezodpovedá za správnosť a úplnosť uvedených informácií.

Prihlásiť