Ako vyberať - Hotové jedlá a polotovary
-
Ako si vybrať dehydratované polievky
Publikované: 1.7.2021
Polievky vo vrecúšku a bujónové kocky sprevádzajú ľudstvo viac ako 140 rokov, napriek tomu občas budia dojem niečoho záhadného. Ako je možné, že zaliatím prášku horúcou vodou sa nahradí dlhý proces varenia? Viac
-
Ako si vybrať rastlinné alternatívy mäsových výrobkov
Publikované: 27.2.2020
Ponuka rastlinných náhrad mäsových výrobkov určených vegánom a vegetariánom sa neustále rozširuje. Základný indikátor kvality mäsových výrobkov − obsah mäsa − v ich prípade chýba, preto musíme venovať pri výbere pozornosť iným parametrom. Viac
-
Ako si vybrať lístkové cesto
Publikované: 27.8.2014
Lístkové cestá sa vyrábajú z hladkej múky, tuku, vody, žĺtka, alebo iných emulgátorov a aromatických látok. Vyrába sa časovo náročným prekladaním a rozvaľovaním základného cesta spolu s tukom. Výsledkom je mnohovrstvové cesto, ktoré po upečení „lístkuje“, tzn. je na ňom viditeľné pravidelné striedanie horizontálne… Viac