Ako vyberať - Pečivo a výrobky z obilnín

  • Ako vybrať droždie

    Publikované: 5.5.2022

    Skoro všetky potraviny sa triedia na rôzne druhy a platí to, samozrejme, aj pre droždie. Prvé možné delenie sa odvíja od zamýšľaného použitia, pričom jednotlivé druhy sa líšia špeciálne vyšľachtenými druhmi kvasiniek s odlišnými vlastnosťami. Viac

  • Ako vybrať kakaové cereálie

    Publikované: 29.4.2021

    Kakaové cereálie často kupujeme deťom, preto by na ich výbere malo zvlášť záležať. Najväčšiu pozornosť si zaslúži tabuľka výživových údajov. Viac

  • Ako si vybrať kypriaci prášok do pečiva

    Publikované: 4.3.2021

    Výberu kypriaceho prášku možno nevenujeme príliš veľkú pozornosť, napriek tomu je dobré pár vecí pri nákupe sledovať. Viac

  • Ako si vybrať bezlepkový chlieb

    Publikované: 28.1.2021

    Bezlepkové pečivo, takisto ako všetky ostatné výrobky, ktoré sú označené slovami bez lepku, môže v jednom kilograme obsahovať najviac 20 mg lepku. Uvedená limitná hodnota predpísaná Nariadením 828/2014, platí pre celú Európsku úniu aj pre všetky bezlepkové potraviny dovážané do EÚ z ostatných krajín. Okrem… Viac

  • Ako si vybrať pšeničnú múku

    Publikované: 2.4.2020

    Výber múky je v prvom kroku jednoduchý − základný typ sa zvolí podľa toho, čo z múky plánujeme vytvárať. Viac

  • Jak vybrat potraviny pro malé děti

    Publikované: 2.5.2019

    Potraviny pre deti do troch rokov predstavujú špeciálnu kategóriu výrobkov, ktorých výroba podlieha prísnej regulácii, ktorú upravuje Siedma hlava Potravinového kódexu o potravinách na osobitné výživové účely a o spôsobe ich použitia. Potraviny pre malé deti sa rozdeľujú do niekoľkých skupín: počiatočnú a… Viac

  • Ako vybrať ovsené vločky

    Publikované: 29.3.2018

    Ovsené vločky patria medzi stálice na pultoch obchodov aj v špajzách niektorých domácností. Sú suché, pri správnych skladovacích podmienkach dlho vydržia a výborne sa hodia na prípravu kaší alebo müsli. Asi ich nemusíme dlho predstavovať. Viac

  • Jak vybrat chléb

    Publikované: 4.6.2015

    Tradičně se chléb vyrábí z kvásku, v obchodech lze však častěji narazit na chléb vyrobený z droždí. K dostání je v bochnících vcelku i již nakrájený a zabalený. Definici chleba vymezuje vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou v některých bodech novelizuje vyhláška č. 182/2012 Sb. Podle ní je chléb… Viac

  • Ako si vybrať cestoviny

    Publikované: 26.6.2014

    Cestoviny sú vyrobené tvarovaním nekysnutého a chemicky nekypreného cesta. Na obale sa uvádza druh obilniny a spôsob jej mletia. To znamená, či sú celozrnné, semolinové z hrubej krupice tvrdej pšenice, alebo mäkké z múky bežnej pšenice, inak aj pšenice obyčajnej. V našich obchodoch sú aj bezlepkové cestoviny z… Viac

Prihlásiť