Ako vyberať - Pečivo a výrobky z obilnín
-
Ako si vybrať pšeničnú múku
Publikované: 2.4.2020
Výber múky je v prvom kroku jednoduchý − základný typ sa zvolí podľa toho, čo z múky plánujeme vytvárať. Viac
-
Jak vybrat potraviny pro malé děti
Publikované: 2.5.2019
Potraviny pre deti do troch rokov predstavujú špeciálnu kategóriu výrobkov, ktorých výroba podlieha prísnej regulácii, ktorú upravuje Siedma hlava Potravinového kódexu o potravinách na osobitné výživové účely a o spôsobe ich použitia. Potraviny pre malé deti sa rozdeľujú do niekoľkých skupín: počiatočnú a… Viac
-
Ako vybrať ovsené vločky
Publikované: 29.3.2018
Ovsené vločky patria medzi stálice na pultoch obchodov aj v špajzách niektorých domácností. Sú suché, pri správnych skladovacích podmienkach dlho vydržia a výborne sa hodia na prípravu kaší alebo müsli. Asi ich nemusíme dlho predstavovať. Viac
-
Jak vybrat chléb
Publikované: 4.6.2015
Tradičně se chléb vyrábí z kvásku, v obchodech lze však častěji narazit na chléb vyrobený z droždí. K dostání je v bochnících vcelku i již nakrájený a zabalený. Definici chleba vymezuje vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou v některých bodech novelizuje vyhláška č. 182/2012 Sb. Podle ní je chléb… Viac
-
Ako si vybrať cestoviny
Publikované: 26.6.2014
Cestoviny sú vyrobené tvarovaním nekysnutého a chemicky nekypreného cesta. Na obale sa uvádza druh obilniny a spôsob jej mletia. To znamená, či sú celozrnné, semolinové z hrubej krupice tvrdej pšenice, alebo mäkké z múky bežnej pšenice, inak aj pšenice obyčajnej. V našich obchodoch sú aj bezlepkové cestoviny z… Viac