Ako vyberať - Vajcia a majonézy
-
Ako si vybrať majonézu
Publikované: 2.11.2017
Potravinársky výrobok s názvom majonéza je studená emulgovaná omáčka, ktorá musí obsahovať slepačie vaječné žĺtky, jedlý rastlinný olej a ocot. V potravinárskej vyhláške č. 69/2016 Zb. sa stanovuje, aký podiel žĺtkov a tuku musí v majonéze byť, aby sa výrobok mohol nazývať majonézou. Viac
-
Ako vybrať vajcia
Publikované: 4.6.2013
V maloobchodnej sieti sa smú predávať len čerstvé vajcia akostnej triedy A; trieda B je určená na priemyselné spracovanie. Predávané vajcia sa líšia hmotnosťou, spôsobom chovu a výživnou hodnotou krmiva. Tieto informácie nájdeme na obale. Priamo na škrupine je potom uvedený kód, z ktorého zistíme krajinu pôvodu… Viac