Ako vyberať - Vajcia a majonézy

  • Ako si vybrať majonézu

    Publikované: 2.11.2017

    Potravinársky výrobok s názvom majonéza je studená emulgovaná omáčka, ktorá musí obsahovať slepačie vaječné žĺtky, jedlý rastlinný olej a ocot. V potravinárskej vyhláške č. 69/2016 Zb. sa stanovuje, aký podiel žĺtkov a tuku musí v majonéze byť, aby sa výrobok mohol nazývať majonézou. Viac

  • Ako vybrať vajcia

    Publikované: 4.6.2013

    V maloobchodnej sieti sa smú predávať len čerstvé vajcia akostnej triedy A; trieda B je určená na priemyselné spracovanie. Predávané vajcia sa líšia hmotnosťou, spôsobom chovu a výživnou hodnotou krmiva. Tieto informácie nájdeme na obale. Priamo na škrupine je potom uvedený kód, z ktorého zistíme krajinu pôvodu… Viac

Prihlásiť