Ako vyberať - Jedlo a pitie

Najnovší nákupní sprievodcovia

  • Ako si vybrať bryndzu

    Publikované: 28.2.2019

    Slovenská vyhláška 343/2016 opisuje bryndzu ako syr vyrábaný z ovčieho hrudkového syra (prípadne zo skladovaného ovčieho syra) a kravského hrudkového syra. Podľa slovenských predpisov musí byť ovčieho syra v sušine produktu aspoň 50 %. Viac

  • Ako si vybrať ovocný čaj

    Publikované: 31.1.2019

    Ovocný čaj sa síce nazýva čajom, s čajom pravým však má spoločné len to, že sa predáva v nálevových vreckách a zalieva horúcou vodou. Podľa vyhlášky musí obsahovať aspoň spolovice ovocie. Pridávať sa doň môžu aj iné časti rastlín. Najhojnejšie býva zastúpený kvet ibišteka a jablko − bez ohľadu na príchuť. Viac

  • Ako si vybrať lososa

    Publikované: 29.11.2018

    Slovenský názov losos neoznačuje jednu konkrétnu rybu, ale zastrešuje niekoľko druhov lososovitých rýb. Losos na vašom tanieri bude pravdepodobne buď losos obyčajný, alebo losos gorbuša. Ako ukázal náš test, druh ryby úzko súvisí so spôsobom chovu a tučnosťou. Viac

  • Ako si vybrať škoricu

    Publikované: 29.11.2018

    Krupicová kaša pre deti a varené víno pre dospelých majú jedno spoločné − tú pravú chuť im dá škorica. U nás upravuje kvalitu škorice vyhláška č. 398/2016 Zb. Viac

Prihlásiť