Ako vyberať - Jedlo a pitie
-
Maso a masné výrobky
- Gothajský salám
- Grilovací tyčinky
- Hotdogy z čerpacích stanic
- Hovězí jerky
- Kuřecí spodní stehna
- Lovecké salámy
- Mleté maso a polotovary
- Párky bez strojně odděleného masa
- Poličan krájený
- Rostlinné alternativy masných výrobků
- Salám vysočina
- Salámy herkules
- Syrová kuřata
- Špekáčky
- Výběrová šunka
- Šunkové salámy
- Uzené maso
- Vepřové konzervy
- Vídeňské párky
Najnovší nákupní sprievodcovia
-
Ako si vybrať chlieb
Publikované: 30.12.2022
Tradične sa chlieb vyrába z kvásku, v obchodoch sa však dá nájsť aj chlieb vyrobený z droždia. Dá sa kúpiť vcelku ako bochník, alebo už nakrájaný a zabalený. Definíciu chleba vymedzuje vyhláška č. 18/2020 Zb. Podľa nej je chlieb pekárenský výrobok nakyprený kvasom, prípadne droždím, v tvare valcovitého sendviča,… Viac
-
Ako vybrať jerky
Publikované: 3.11.2022
Jerky alebo sušené ochutené mäso má slúžiť predovšetkým ako skladný, ľahko prenosný zdroj bielkovín. Obľubu preto nachádzajú najmä medzi turistami a športovcami všeobecne. Obsah bielkovín je jedným z hlavných údajov, ktorým by sa pri výbere mala venovať pozornosť. Nájdete ich ľahko ako súčasť tabuľky výživových… Viac
-
Ako si vybrať šalátovú zmes
Publikované: 29.9.2022
Listová zelenina je významným zdrojom vitamínu C, kyseliny listovej, vlákniny a viacerých minerálnych látok. Balené čerstvé šalátové zmesi môžu byť praktickým a jednoduchým spôsobom, ako sa dá zaradiť zelenina do jedálneho lístka. Viac
-
Ako si vybrať neochutený tvaroh
Publikované: 29.9.2022
Výber tvarohu môže byť pre menej skúsených spotrebiteľov pomerne zložitý. Len máloktorá základná potravina totiž môže mať toľko rôznych podôb a názvov. Niektoré označenia sú jasné, iné menej a niektoré názvy sú synonymami, často však ťažko rozpoznateľnými. Viac