Ako vyberať - Jedlo a pitie
-
Maso a masné výrobky
- Gothajský salám
- Grilovací klobásy
- Hotdogy z čerpacích stanic
- Hovězí jerky
- Játrové paštiky
- Kuřecí spodní stehna
- Lovecké salámy
- Mleté maso a polotovary
- Párky bez strojně odděleného masa
- Poličan krájený
- Rostlinné alternativy masných výrobků
- Salám vysočina
- Salámy herkules
- Syrová kuřata
- Špekáčky
- Výběrová šunka
- Šunkové salámy
- Uzené maso
- Vepřové konzervy
- Vídeňské párky
-
Ovoce a zelenina
- Citrusové kůry
- Cizrnové pomazánky
- Čerstvé ovoce a zelenina
- Česnek
- Meruňkové zavařeniny
- Konzervovaná rajčata
- Kysané zelí
- Mražená směs mrkve, hrášku, kukuřice
- Ovocné přesnídávky 2015
- Rajčatová pyré
- Rozinky
- Salátové směsi
- Sójové nápoje
- Sterilované okurky
- Sterilovaný hrášek
- Sušená jablka
- Sušená rajčata v oleji
- Sušené datle a fíky
- Sušené houby
- Švestková povidla
Najnovší nákupní sprievodcovia
-
Ako vybrať sušené jablká
Publikované: 27.9.2023
Máte radi sušené ovocie? Hľadáte desiatu či o trochu zdravšiu maškrtu? Výber sušených plodov je veľmi pestrý, pričom tou najväčšou klasikou sú zrejme krížalky. Sušené jablká sú obľúbené a dobre dostupné. Poradíme vám, ako by mali správne vyzerať a čo sledovať pri ich výbere. Viac
-
Ako si vybrať proteínové mliečne výrobky
Publikované: 31.8.2023
Proteínové mliečne výrobky vychádzajú z bežných mliečnych produktov. Líšia sa iba pridanou bielkovinou. Najčastejšie výrobcovia používajú bežné mliečne bielkoviny, ktoré sú základom tvarohu a syrov. Niekedy môžete na etiketách nájsť srvátkové bielkoviny. Tie sú tiež mliečneho pôvodu, ale ide o látky rozpustné vo… Viac
-
Ako si vybrať pečeňovú paštétu
Publikované: 3.8.2023
Čerstvá pečeňová paštéta patrila medzi popredné pochúťky na kráľovskom dvore. Objavom konzervovania sa z nej stala obľúbená desiata na cestách aj doma. Dnes si môžete kúpiť chladené aj konzervované pečeňové paštéty. Na čo sa máte pri ich výbere zamerať, to vám poradíme v tomto nákupnom sprievodcovi. Viac
-
Ako vybrať parené syry
Publikované: 3.8.2023
Požiadavky na kvalitu syrov nájdete vo vyhláške 397/2016 Zb., lenže pareným syrom sa detailne nevenuje. Z technologického hľadiska ide o špeciálnu kategóriu syrov, ktoré sa počas výroby máčajú v horúcej vode. Zahriatie syrových hrudiek v horúcej vode im dodáva plastickosť umožňujúcu tvarovanie do podoby nití, alebo… Viac