Ako vyberať - Jedlo a pitie

Najnovší nákupní sprievodcovia

  • Ako si vybrať chlieb

    Publikované: 30.12.2022

    Tradične sa chlieb vyrába z kvásku, v obchodoch sa však dá nájsť aj chlieb vyrobený z droždia. Dá sa kúpiť vcelku ako bochník, alebo už nakrájaný a zabalený. Definíciu chleba vymedzuje vyhláška č. 18/2020 Zb. Podľa nej je chlieb pekárenský výrobok nakyprený kvasom, prípadne droždím, v tvare valcovitého sendviča,… Viac

  • Ako vybrať jerky

    Publikované: 3.11.2022

    Jerky alebo sušené ochutené mäso má slúžiť predovšetkým ako skladný, ľahko prenosný zdroj bielkovín. Obľubu preto nachádzajú najmä medzi turistami a športovcami všeobecne. Obsah bielkovín je jedným z hlavných údajov, ktorým by sa pri výbere mala venovať pozornosť. Nájdete ich ľahko ako súčasť tabuľky výživových… Viac

  • Ako si vybrať šalátovú zmes

    Publikované: 29.9.2022

    Listová zelenina je významným zdrojom vitamínu C, kyseliny listovej, vlákniny a viacerých minerálnych látok. Balené čerstvé šalátové zmesi môžu byť praktickým a jednoduchým spôsobom, ako sa dá zaradiť zelenina do jedálneho lístka. Viac

  • Ako si vybrať neochutený tvaroh

    Publikované: 29.9.2022

    Výber tvarohu môže byť pre menej skúsených spotrebiteľov pomerne zložitý. Len máloktorá základná potravina totiž môže mať toľko rôznych podôb a názvov. Niektoré označenia sú jasné, iné menej a niektoré názvy sú synonymami, často však ťažko rozpoznateľnými. Viac

Prihlásiť