Ako vyberať - Varenie a pečenie

  • Ako si vybrať tlakový hrniec

    Publikované: 29.4.2021

    Tlakový hrniec je užitočný domáci pomocník, ktorý dokáže výrazne zrýchliť prípravu pokrmov. Ušetríte s ním čas aj energiu a jeho používania sa nemusia báť ani začiatočníci. Ak premýšľate o zaradení tlakového hrnca do svojho kuchynského arzenálu, prečítajte si nákupného sprievodcu. Viac

  • Ako vybrať kontaktný gril?

    Publikované: 2.8.2018

    Vybavenie prístrojov na grilovanie môže byť značne variabilné. Niektoré ponúkajú navyše exkluzívne doplnky, ako sú napríklad minútka, farebný indikátor teploty, zvuková signalizácia alebo vrchnák, vďaka ktorému sa dá gril otvoriť ako kniha a opekať jedlo len zospodu. Prepracovanejšie modely sa môžu pochváliť… Viac

  • Ako si vybrať panvicu?

    Publikované: 31.5.2018

    Pri výbere by sme mali brať do úvahy napríklad typ varnej dosky (plyn nevyžaduje trvalý tesný kontakt s platničkou ako indukcia alebo elektrina), aké pokrmy najčastejšie varíte a pre koľkých stravníkov. Od veci nie je ani zohľadniť svoju fyzickú konštitúciu, aby sa z varenia nestalo posilňovanie. Aj po základnom… Viac

  • Ako vybrať indukčnú varnú dosku

    Publikované: 6.6.2017

    Výber indukčných varných dosiek, o ktorých výrobcovia tvrdia, že sú rýchle, bezpečné a spotrebujú málo energie, je na trhu pestrý a na prvý pohľad vyzerajú všetky rovnako. Akú výbavu a vlastnosti je dobré pri výbere nepodceniť, aby vám výrobok slúžil čo najlepšie? Dozviete sa v… Viac

  • Ako vybrať vstavanú rúru

    Publikované: 30.9.2016

    Predovšetkým je potrebné si vopred rozmyslieť, na čo všetko hodláte rúru používať. Modely s viacerými funkciami bývajú drahšie, no ich využitie je výrazne širšie. Vstavané rúry oproti voľne stojacim modelom zaberajú menej miesta a môžu byť štýlovým dizajnovým doplnkom. Viac

  • Ako si vybrať sporák s indukčnou varnou platňou

    Publikované: 4.8.2016

    Aké sú výhody a nevýhody varenia pri indukčnej technológii? Aká výbava a vlastnosti rúry sú užitočné? Odpovede aj na ďalšie otázky, ktoré si kladieme pri výbere voľne stojacich sporákov, nájdete v nasledujúcom článku. Viac

  • Ako vybrať fritézu

    Publikované: 2.6.2016

    Vyprážať sa dá aj na panvici, no ak si na hranolčekoch alebo chrumkavých kúskoch pochutnávate často, je dobré porozmýšľať o kúpe fritézy, ľudovo „friťáku“. Potraviny pripravíte za kratší čas a pohodlnejšie. S teplovzdušnou fritézou navyše ani nemusíte používať veľké množstvo oleja. Viac

  • Ako si vybrať mikrovlnnú rúru

    Publikované: 3.12.2015

    Súčasné mikrovlnné rúry často dokážu viac, ako len zohrievať jedlá a rozmrazovať suroviny. Mikrovlnka môže mať množstvo funkcií a široké využitie, niekomu však stačí len tá základná. Aby sme vám s výberom pomohli, zaraďujeme do testov rôzne typy mikrovlniek všetkých kategórií. Poďme sa s nimi najprv krátko zoznámiť… Viac

  • Ako si vybrať digestor

    Publikované: 5.11.2015

    Digestorov je veľa typov, navyše sa dajú inštalovať dvoma spôsobmi. Čo všetko by ste mali brať pri výbere do úvahy? Aký typ bude najlepšie vyhovovať podmienkam vašej kuchyne? V tomto a mnohom ďalšom sa vám pokúsime poradiť na nasledujúcich riadkoch. Viac

  • Ako si vybrať nôž

    Publikované: 31.12.2014

    Len máloktorý kuchynský nástroj používame tak často ako práve nôž, pričom možnosti jeho využitia sú široké. Môžete si kúpiť nôž univerzálny alebo účelovo skonštruovaný na jeden špeciálny úkon. Ako sa môžete zorientovať v širokej ponuke? Dôležitý je použitý materiál na čepeľ aj rukoväť, celková odolnosť, ostrosť aj… Viac

  • Ako si vybrať domácu pekáreň

    Publikované: 28.8.2014

    Väčšinu práce urobí za nás. Reč je o domácej pekárni stačí do nej nasypať ingrediencie, zvoliť program a čakať. Pekáreň premieša suroviny, vymiesi cesto, nechá ho vykysnúť, a nakoniec upečie chlieb v tvare kocky alebo tehly. Na nás zostáva len rozhodnutie, akú múku alebo chlebovú zmes použijeme, a kedy chceme mať… Viac

  • Jak vybrat pyrolytickou troubu

    Publikované: 31.10.2013

    Pečicí trouba je výborný pomocník v kuchyni, protože příprava pokrmů v ní není tak náročná. Její údržba však často znamená velkou námahu, jelikož pravidelně ji asi dělá málokdo. Zbytky jídla jsou tak neustále dokola připékány ke stěnám trouby a jejich odstranění hraničí až s magií. Na trhu jsou však už trouby s… Viac

  • Jak vybrat parní hrnec

    Publikované: 8.2.2012

    Vaření v páře umožňuje šetrnou a praktickou přípravu pokrmů. Nejjednodušší způsob, jak si ho vyzkoušet je pomocí hrnce a pařáčku. Pokud se vám tento způsob přípravy jídel zalíbí, můžete sáhnout po elektrickém parním hrnci nebo po parní troubě. Viac

Prihlásiť