Jahodové jogurty

Najnovšie články

  • Ako si vybrať jogurt

    30.3.2017 | Jak vybírat

    Jogurt patrí medzi kyslé mliečne výrobky. Vzniká kysnutím mlieka, smotany alebo cmaru, prípadne ich zmesí pridaním kultúrnych mikroorganizmov Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii bulgaricus. Musí ich byť v každom grame jogurtu v súčte najmenej desať miliónov počas trvanlivosti výrobku, ako uvádza… viac

  • Test jahodových jogurtov 2013

    29.8.2013 | Články s testy | Publikované v časopise 9/2013

    Od jahodového jogurtu si veľa jahôd nesľubujte. Žiadna potravinárska vyhláška neurčuje, aké množstvo jahôd majú výrobcovia do jogurtu dať, aby ho mohli nazvať jahodovým. Podľa toho to s jahodami v jogurtoch vyzerá. Stačí polovica väčšej jahody na téglik jogurtu a všetko je v poriadku. Ukázal to náš test 17… viac

Prihlásiť