Najnovšie články

  • Test bryndze 2019

    28.2.2019 | Články s testy | Publikované v časopise 3/2019

    Aktuálnou témou možno zaujmeme aj v zahraničí, konkrétne na Slovensku. Na mušku sme si totiž zobrali bryndzu. V Českej republike sme nakúpili desať vzoriek, prevažne slovenského ale aj českého a poľského pôvodu, a poslali ich do laboratória. V ňom sme okrem iného overovali pravdivosť na obaloch. Tri výrobky nás… viac

  • Ako si vybrať bryndzu

    28.2.2019 | Jak vybírat

    Slovenská vyhláška 343/2016 opisuje bryndzu ako syr vyrábaný z ovčieho hrudkového syra (prípadne zo skladovaného ovčieho syra) a kravského hrudkového syra. Podľa slovenských predpisov musí byť ovčieho syra v sušine produktu aspoň 50 %. viac

Prihlásiť