Tuky a oleje
Najnovšie články
-
Test extra panenských olivových olejov 2017
4.5.2017 | Články s testy | Publikované v časopise 5/2017
Najvyššia trieda kvality olivového oleja si svoju dobrú povesť zaslúžila priaznivým zložením mastných kyselín a prítomnosťou zaujímavých živín. Zároveň sa zatiaľ nenašlo nič, čím by mohol uškodiť, a tak si naplno užíva úlohu potravinovej hviezdy. Vyskúšali sme, či výrobcovia olejov jeho dobré meno nekazia… viac
-
Test rastlinných tukov na pečenie a vyprážanie 2017
2.3.2017 | Články s testy | Publikované v časopise 3/2017
Keď budete pripravovať cesto na baránky a veľkonočné pečivo, možno bez rozmyslu siahnete po masle. Možno sa podriadite obchodníkom a kúpite si taký rastlinný tuk, ktorý bude cenovo najvýhodnejší. Je tu však ešte variant, že výber prispôsobíte výsledkom nášho testu. Po viac ako troch… viac
-
Test roztierateľných rastlinných tukov 2015
2.4.2015 | Články s testy | Publikované v časopise 4/2015
Plastové škatuľky s roztierateľnými tukmi pri nákupoch si málokto nevšimne. Dívajú sa na nás z chladiacich boxov vo veľkom množstve v každom supermarkete a tentoraz upútali aj našu pozornosť. Aká je kvalita tukov použitých na ich výrobu? Aké ďalšie látky ukrývajú a ako chutia? Aby sme získali odpovede, zaslali… viac
-
Test slnečnicových olejov 2014
29.10.2014 | Články s testy | Publikované v časopise 11/2014
Slnečnicový olej nájdete vo väčšine slovenských domácností. Veľa ľudí ho používa v rámci studenej kuchyne či na dusenie a restovanie, niektorí však aj na vyprážanie a fritovanie, na čo nemusí byť najvhodnejší.Môže za to zvyk aj samotní výrobcovia, ktorí takéto použitie na obale odporúčajú. Ako… viac
-
Palmový olej: dobře utajený zabiják
2.11.2012 | Ostatní | Publikované v časopise 11/2012
Levný, avšak zdravotně problematický palmový olej je součástí mnoha potravinářských výrobků. Přesto se čeští spotřebitelé o jeho přítomnosti v potravinách nedozvědí. Ve složení na etiketách je schovaný za povšechným označením rostlinný olej. viac