Mäso a mäsové výrobky

Najnovšie články

  • Test salámy Vysočina 2019

    2.5.2019 | Články s testy | Publikované v časopise 5/2019

    Saláma Vysočina nám robí spoločnosť dlhšie ako 50 rokov a asi ťažko by sme hľadali niekoho, kto ju nikdy neochutnal. V prichádzajúcom čase výletov do prírody sa trvanlivá Vysočina možno stane súčasťou desiat na výlet, preto sme sa rozhodli otestovať ju na začiatku sezóny. V laboratóriu sme preverovali obsah mäsa,… viac

  • Test kuracích pŕs 2018

    28.6.2018 | Články s testy | Publikované v časopise 7/2018

    Kuracie mäso príde vhod po celý rok, no v sezóne grilovania po ňom hocikto siahne častejšie. Zo sortimentu deleného kuracieho mäsa padla naša voľba na obľúbené prsné rezne. Jedenástka zástupcov putovala do laboratória, kde na nich čakala séria chemických a mikrobiologických skúšok. Výsledky nás úplne nepotešili,… viac

  • Test gothajských salám 2018

    3.5.2018 | Články s testy | Publikované v časopise 5/2018

    História gothajskej salámy nezastiera, že už v minulosti sa považovala za robotnícku desiatu. Nálepky lacnej údeniny sa dodnes nezbavila a kdekto sa na ňu pozerá cez prsty. My sme ku gothaju pristúpili bez predsudkov a overili si jeho kvalitu a poctivosť. Výsledky možno ťažko nazvať inak ako fiaskom. Viac ako… viac

  • Podvádzanie pri mäsových výrobkoch

    17.8.2017 | Ostatní

    Výsledky nášho ďalšieho testu údenín nás opäť znepokojili. Znova sme narazili na problémy s dodržaním deklarovaného zloženia aj so splnením predpísaných požiadaviek na kvalitu. viac

  • Test salám herkules 2017

    3.8.2017 | Články s testy | Publikované v časopise 8/2017

    Údeniny sa na nás pozerajú z horných poschodí výživových pyramíd. Keď už si občas výživovú „elitu“ doprajeme, bola by škoda siahnuť vedľa, a preto prinášame ďalšie testy údenín. Tentoraz sme sa zamerali na veľmi špecifický druh salámy s typickou chuťou – herkules. Pri … viac

  • Test párkov 2017

    2.2.2017 | Články s testy | Publikované v časopise 2/2017

    Rozšírený názor hovorí, že ak chcete kvalitné potraviny, musíte si priplatiť. Zdá sa to byť pochopiteľné - väčší podiel kvalitnejších surovín sa na cene musí prejaviť. Ako sa však postaviť k výrobkom, ktoré sú podľa zloženia kvalitné a patria medzi tie lacnejšie? Kúpili sme 15 rôznych… viac

  • Párky za pár eur

    2.2.2017 | Ostatní | Publikované v časopise 2/2017

    Majú svoje pevné miesto v obchodoch, na tanieroch, aj v rožkoch. Niektorí sa im snažia vyhýbať, iní uprednostňujú cenu, za ktorú sa dajú kúpiť. Pohybuje sa v priemere okolo 3,3 €. Reč je o párkoch z hydinového separátu. viac

  • Bio má zelenú

    2.2.2017 | Ostatní | Publikované v časopise 2/2017

    Slovo biopotravina je pre mnohých zákazníkov synonymom jedla najvyššej kvality. Jeho význam je však oveľa širší. Skrýva v sebe predovšetkým udržateľné hospodárenie, ktoré rešpektuje životné prostredie. To sa nezaobíde bez pravidiel, zákazov, ani bez dôkladnej kontroly. viac

  • Test šunkových salám 2016

    1.9.2016 | Články s testy | Publikované v časopise 9/2016

    Saláma môže pôsobiť dojmom chudobnej príbuznej šunky, ale svoju cestu si na naše stoly spoľahlivo nachádza. Nakúpili sme 15 vzoriek balených salám a nechali skontrolovať najdôležitejšie parametre z pohľadu predpisov aj zákazníkov. Zistenie laboratória nás nepríjemne zaskočilo. Tretina testovaných… viac

  • Test bravčových konzerv 2016

    2.6.2016 | Články s testy | Publikované v časopise 6/2016

    Na príklade mäsových výrobkov sa najčastejšie ilustruje, ako veľmi u nás klesla kvalita potravín. Často sa zmieňujú bravčové konzervy, ktoré kedysi tvorili základ kempovacej gastronómie. Pamätníci tvrdia, že dnes to už nie je to, čo to bývalo. Rozhodli sme sa teda 16 súčasných konzerv otestovať.… viac

1 2

Prihlásiť