Tavené syry 2013

Najnovšie články

  • Test tavených syrov 2013

    28.2.2013 | Články s testy | Publikované v časopise 3/2013

    O tavených syroch sa hovorí, že je to fašírka mliekarenského priemyslu. Náš test však ukázal, že sú to zbytočné predsudky a konzumácie tavených syrov sa báť nemusíme. V mikrobiologických skúškach v laboratóriu sme neobjavili žiadne príznaky škodlivých surovín. Tuk vo všetkých 24 testovaných syroch pochádzal… viac

  • chleba namazaný taveným sýrem ležící na prkýnku Ako vybrať tavený syr

    27.2.2013 | Jak vybírat

    Tavený syr je trvanlivý mliečny výrobok, ktorý vzniká mletím, miešaním a tavením prírodných syrov a ďalších zdravotne bezchybných potravinárskych surovín a prísad. Tavenie prebieha pri teplote najmenej 80 °C v celej hmote, aspoň 30 sekúnd, pomocou taviacich solí, najčastejšie fosfátov a citrátov. Pravidlá pre… viac

Prihlásiť