Tavené syry 2013
Najnovšie články
-
Test tavených syrov 2013
28.2.2013 | Články s testy | Publikované v časopise 3/2013
O tavených syroch sa hovorí, že je to fašírka mliekarenského priemyslu. Náš test však ukázal, že sú to zbytočné predsudky a konzumácie tavených syrov sa báť nemusíme. V mikrobiologických skúškach v laboratóriu sme neobjavili žiadne príznaky škodlivých surovín. Tuk vo všetkých 24 testovaných syroch pochádzal… viac
-
Ako vybrať tavený syr
27.2.2013 | Jak vybírat
Tavený syr je trvanlivý mliečny výrobok, ktorý vzniká mletím, miešaním a tavením prírodných syrov a ďalších zdravotne bezchybných potravinárskych surovín a prísad. Tavenie prebieha pri teplote najmenej 80 °C v celej hmote, aspoň 30 sekúnd, pomocou taviacich solí, najčastejšie fosfátov a citrátov. Pravidlá pre… viac