Články s testami
Ako vyberať
Právo
Financie
Spotrebitele.dtest.cz
Ostatné

Najnovšie články

  • Test párkov 2017

    2.2.2017 | Publikované v časopise 2/2017

    Rozšírený názor hovorí, že ak chcete kvalitné potraviny, musíte si priplatiť. Zdá sa to byť pochopiteľné - väčší podiel kvalitnejších surovín sa na cene musí prejaviť. Ako sa však postaviť k výrobkom, ktoré sú podľa zloženia kvalitné a patria medzi tie lacnejšie? Kúpili sme 15 rôznych… viac

  • Test čierneho korenia 2017

    29.12.2016 | Publikované v časopise 1/2017

    Červenej sladkej paprike a jej kvalite sme sa venovali vlani. V tomto roku, hneď na začiatku, trochu priostríme. Nakúpili sme 16 vzoriek mletého aj celého čierneho korenia a dali sme ich v laboratóriu analyzovať. Polovica výrobkov dopadla v testoch dobre, druhá polovica však má čo… viac

  • hrášek Test sterilizovaného hrášku 2016

    1.12.2016 | Publikované v časopise 12/2016

    Koľko domácností, toľko receptov na ten pravý zemiakový šalát. Všetci zrejme nebudú súhlasiť, ale jednou z jeho ingrediencií je aj sterilizovaný hrášok. Chceme vás ochrániť od nepríjemných prekvapení v deň D, preto sme s predstihom nakúpili 21 hráškových konzerv a dali sme ich… viac

  • Uzený losos Test údených lososov 2016

    3.11.2016 | Publikované v časopise 11/2016

    Ak sa objavia na studenej mise chlebíčky s lososom, pravdepodobne zmiznú ako prvé. Ružová tučná ryba ako lahôdka pre výnimočné chvíle je veľmi obľúbená. Preto aj nás znepokojili presakujúce správy o rizikových chemikáliách, ktoré údajne kontaminujú lososie mäso. Dali sme analyzovať desať vzoriek… viac

  • Test nátierok z lieskovcov a kakaa 2016

    30.9.2016 | Publikované v časopise 10/2016

    Aká je ideálna nátierka z lieskovcov a kakaa? V legislatíve (ani inde) sa nedočítate, čo by správne nátierka mala obsahovať, napriek tomu môžeme pomerne presne určiť, čo v nej byť nesmie. Nachádzajú sa v nej nežiaduce látky? Je Nutella z Nemecka rovnaká ako Nutella vyrobená v … viac

  • Test šunkových salám 2016

    1.9.2016 | Publikované v časopise 9/2016

    Saláma môže pôsobiť dojmom chudobnej príbuznej šunky, ale svoju cestu si na naše stoly spoľahlivo nachádza. Nakúpili sme 15 vzoriek balených salám a nechali skontrolovať najdôležitejšie parametre z pohľadu predpisov aj zákazníkov. Zistenie laboratória nás nepríjemne zaskočilo. Tretina testovaných… viac

  • Test kečupov 2016

    4.8.2016 | Publikované v časopise 8/2016

    Od posledného testovania kečupov uplynulo už päť rokov. Za ten čas z trhu zmizlo niekoľko privátnych značiek, niektoré aj s obchodnými reťazcami, ktoré ich predávali. Hlavní výrobcovia tu však stále sú, a tak sme ich mohli znovu preveriť. Nakúpili sme 23 vzoriek, kvôli jednému sme šli… viac

  • Test 100 % pomarančových džúsov 2016

    30.6.2016 | Publikované v časopise 7/2016

    Niektorí ho považujú za súčasť dokonalých raňajok, iní ho popíjajú v priebehu dňa v rámci pitného režimu. Aká je kvalita džúsov, ktoré ponúkajú naše obchody? Odvíja sa cena od kvality? Odpovede na tieto otázky priniesla laboratórna analýza 22 džúsov z koncentrátu. Výsledky… viac

  • Test bravčových konzerv 2016

    2.6.2016 | Publikované v časopise 6/2016

    Na príklade mäsových výrobkov sa najčastejšie ilustruje, ako veľmi u nás klesla kvalita potravín. Často sa zmieňujú bravčové konzervy, ktoré kedysi tvorili základ kempovacej gastronómie. Pamätníci tvrdia, že dnes to už nie je to, čo to bývalo. Rozhodli sme sa teda 16 súčasných konzerv otestovať.… viac

  • Test sladkej mletej papriky 2016

    31.3.2016 | Publikované v časopise 4/2016

    Korenie vždy bolo vzácnym tovarom. Asi preto patrí medzi najdlhšie falšované potraviny. Dodnes sa hovorí, že obchod s ním je založený predovšetkým na vzájomne budovanej dôvere medzi obchodníkom a kupujúcim. My sme nechali skontrolovať 14 vzoriek mletej sladkej papriky a zisťovali, ako si… viac

1 2 3 4 6 8

Prihlásiť