Chladené lístkové cestá
Najnovšie články
-
Test chladených lístkových ciest 2021
2.12.2021 | Články s testy | Publikované v časopise 12/2021
Lístkové cesto nie je vyložene sezónna pochutina, napriek tomu jeho éra obvykle prichádza v záverečných mesiacoch roka. Pri príprave silvestrovského slaného pečiva alebo štrúdlí všetkého druhu veľmi často využívame hotové cesto. Po siedmich rokoch sme sa naň opäť pozreli a máme pre všetkých dobrú správu: kvalita sa… viac
-
Ako si vybrať lístkové cesto
27.8.2014 | Jak vybírat
Lístkové cestá sa vyrábajú z hladkej múky, tuku, vody, žĺtka, alebo iných emulgátorov a aromatických látok. Vyrába sa časovo náročným prekladaním a rozvaľovaním základného cesta spolu s tukom. Výsledkom je mnohovrstvové cesto, ktoré po upečení „lístkuje“, tzn. je na ňom viditeľné pravidelné striedanie horizontálne… viac