V nutričnej tabuľke si potom všímajte aj obsah soli. Jerky sa vyrábajú tak, že sa mäso marinuje a potom vysuší. Počas sušenia sa asi 2,5-krát zníži jeho hmotnosť. Vysušenie zároveň skoncentruje všetky zložky mäsa vrátane soli. V 100 g jerky preto môžete počítať asi so 4,5 g soli, čo predstavuje 75 % odporúčanej dennej dávky soli pre dospelých. Odporúčame preto vyberať menej slané výrobky, prípadne jesť jerky po menších porciách.
Dôležitým parametrom kvality je, samozrejme, aj celkové zloženie. Pri výbere sa oplatí sledovať obsah mäsa vo výrobku a uprednostňovať tie viac mäsové. Pripomíname, že pri tomto type mäsových výrobkov sa obsah mäsa uvádza ako množstvo použité na výrobu 100 g hotového produktu. Zloženie jerky môže byť veľmi rôznorodé. Na trhu nájdeme výrobky obsahujúce iba mäso a soľ, popri nich však existujú aj tie s mnohými ďalšími ochucovacími ingredienciami. Všeobecne sa prikláňame k čo najjednoduchšiemu zloženiu. Na druhej strane náš test ukázal zaujímavú súvislosť: jarky deklarujúce v zložení použitie octu sa oveľa príjemnejšie žujú.
Napriek tomu, že sušené mäso na obaloch sľubuje pomerne dlhú trvanlivosť, odporúčame ho po otvorení obalu čo najskôr zjesť. Vysušené mäso totiž ľahko absorbuje vzdušnú vlhkosť, čo znižuje jeho odolnosť proti plesniam a kazeniu všeobecne.