Najhorší z cholesterolov: oxycholesterol

Obsah říjnového vydání

Aktuální číslo časopisu dTest 10/2018 Obsah říjnového vydání

Vydané: 5.2.2010    Publikované v časopise 1/2010

Mnohí z nás majú zvýšený cholesterol v krvi a oprávnene sa tak boja o svoje zdravie. Niet divu. Cholesterol spôsobuje kôrnatenie tepien a môže dôjsť až k ich upchatiu. A na aký cholesterol si dať najväčší pozor? Najnebezpečnejší cholesterol je oxycholesterol. Náš článok vám o ňom povie viac a prezradí vám, ako sa mu môžete vyhnúť.

Čo sme zistili o oxycholesterole?

Nie je cholesterol ako cholesterol: Musíme si uvedomiť, že nie všetky typy cholesterolu sú zlé. Máme dobrý cholesterol, ktorým je HDL cholesterol. Škodlivý je potom LDL cholesterol. Najhorší cholesterol, ktorý existuje, je podľa výskumov oxycholesterol. Snažte sa mu vyhnúť. Náš test vám poradí ako.

Hrozba menom oxycholesterol: Oxycholesterol je nebezpečný. Vzniká v tele oxidáciou tukov a pri tepelnej úprave potravín živočíšneho pôvodu. Ktorým potravinám je teda vhodné sa vyhnúť? Čo o oxycholesterole hovoria výskumy? Test vám povie viac.

Znižujte negatívny vplyv oxycholesterolu: Existujú samozrejme možnosti ako znižovať negatívny vplyv oxycholesterolu pomocou antioxidantov. Ako presne? Prezradíme vám účinnú možnosť prevencie.

dTest je tu pre vás. Predplaťte si náš dTest a majte istotu, že svoj organizmus nevystavujete nadmernému množstvu nebezpečného oxycholesterolu.
 



Prihlásiť