V mnohých domácnostiach stojí rúra v centre kuchárskeho diania počas celého roka a sú na ňu kladené vysoké nároky. Aj príležitostní kuchári ocenia dobre fungujúci spotrebič, ktorý si poradí s prípravou rôznych pokrmov, ponúkne jednoduché ovládanie a nízku spotrebu. Vstavané rúry preto testujeme pravidelne a teraz vám opäť prinášame čerstvé výsledky.
Laboratórna kuchyňa
Ako sme už spomenuli, do laboratória tentoraz putovalo 12 teplovzdušných vstavaných rúr. Ako obvykle, vyberali sme z cenovo dostupných aj drahších modelov. Vo vzorke sú zastúpené aj rúry s funkciou pyrolýzy, alebo pečenia v pare.
Hlavnú úlohu v teste majú pochopiteľne praktické skúšky pečenia, ale aj spoľahlivosť ohrevu. Experti testujú rýchlosť predhrievania, presnosť nastavenia a stabilitu teploty. Po týchto rýdzo technických skúškach sa laboratórium mení na veľkú kuchyňu a rúry čaká „šichta“ plná pečenia rôznorodých pokrmov.
V rúrach sme dali pripraviť pečené kura, piškótovú tortu, koláčiky a snehové pusinky. Pomocou hriankového chleba sme testovali efektivitu a rovnomernosť grilovania. Parnú funkciu preverujeme pri testovaných modeloch pečením bieleho chleba, pudingového krému a brokolice.
Viac informácií a kompletné výsledky nájdete v aktuálnom teste.