Ak si idete kúpiť aljašskú tresku, overte si na obale názov ryby. Aljašské tresky sa môžu predávať aj ako treska pestrá, istotu dáva latinské meno Theragra chalcogramma. Aljašský prídomok súvisí s miestom, kde tresky žijú. Ide totiž o rybu z Beringovho mora, ktoré sa rozkladá medzi Aljaškou a Ruskom. Na každom obale mrazených rýb nájdete oblasť, kde boli vylovené. V prípade tresiek ide o FAO 61 a FAO 67 označujúce severozápadný, resp. severovýchodný Tichý oceán a Beringovo more patriace do oboch týchto oblastí.
V obchodoch sa môžete stretnúť s treskami buď v podobe filiet, alebo blokového porciovaného filé. Bloky rybacieho mäsa sa vyrábajú lisovaním filiet do kociek a slúžia ako kompaktná forma rybacieho mäsa používaná v potravinárskom priemysle aj v domácnostiach. Akákoľvek z týchto dvoch foriem, obsahuje zvyčajne iba rybacie mäso.
Na každom balení mrazenej ryby nájdete dátum minimálnej trvanlivosti a dátum zamrazenia, ktoré sa oplatí rešpektovať. Ryba by mala byť čo najčerstvejšia, čas od zmrazenia by teda nemal byť príliš dlhý. Mäso totiž môže dlhodobým skladovaním v mrazničke „vymrznúť“, teda vyschnúť.