Test teplovzdušných fritéz 2021

Publikováno v časopise 1/2021

Fritovanie je postrachom každého priaznivca zdravého stravovania. Aj v tejto oblasti však nastáva posun k modernejším a ľahším tepelným úpravám. Klasické fritézy sú postupne vytláčané teplovzdušnými modelmi, s ktorými hranolčeky, alebo napríklad kuracie mäso pripravíte s jednou lyžicou oleja. Skúškam fritovania, spotreby elektriny, ovládania, bezpečnosti a dielenského spracovania sme podrobili 30 teplovzdušných fritéz. Odporučiť vám však môžeme len necelú polovicu z nich.

Klasické olejové fritézy na trhu postupne nahrádzajú teplovzdušné fritézy, ktoré jedlo pripravujú pomocou horúceho vzduchu a iba malého množstva oleja. Skúšky fritovania, spotreby elektriny, ovládania, bezpečnosti a dielenského spracovania absolvovalo 30 teplovzdušných fritéz.

Najvyššiu váhu na celkovom hodnotení mali skúšky fritovania, pripravovali sme hranolčeky, kuracie paličky a jarné závitky. Merali sme čas potrebný na fritovanie aj senzorické skúšky, vrátane vzhľadu, textúry, chrumkavosť a chuť.


Testované výrobky - teplovzdušné fritézy (porovnat)

Databáze testovaných výrobků

Teplovzdušné fritézy (30 výrobků)
poslední aktualizace: 30.12.2020


Přihlásit