Pri výbere grilovacieho korenia by sme mali v prvom rade zohľadňovať obsah soli. Na trhu sa môžete stretnúť s výrobkami obsahujúcimi 15 % soli, ale výnimkou nie sú ani prípravky so 65 % podielom. Informáciu o množstve soli nájdete buď v zozname zložiek, alebo v tabuľke výživových hodnôt. Podiel soli je dôležitý nielen z hľadiska ceny výrobku a jeho výrobných nákladov, ale aj z hľadiska výživového. Grilovacie korenie by sa totiž ľahko mohlo stať „skrytou soľničkou“ nenápadne zvyšujúcou denný príjem soli a sodíka.
Grilovacie korenie nemá jednotné zloženie. Každý výrobca stavia na rôzne druhy korenia a zeleniny, spoločným menovateľom je azda len paprika. Pri výbere by sme preto odporučili nájsť si na etikete použité druhy korenia, môžu sa medzi nimi totiž objaviť aj alergénne ingrediencie, napríklad horčičné semienko.
Zloženie prípravku nám tiež prezradí, či výrobca použil niektoré zlepšujúce prídavné látky. Kvalitné grilovacie korenie by malo chutiť a voňať aj bez aróm či látok zvýrazňujúcich chuť a vôňu. V zložení niektorých prípravkov môžete naraziť aj na cukor. O jeho množstve vo výrobku sa môžete tiež presvedčiť v tabuľke výživových hodnôt a podiel cukru môže byť aj viac ako 20 %.