Ako testujeme ovocné přesnídávky

Ako hodnotíme

Podiel skupiny skúšok na celkovom hodnotení.

  • vitamín C: 30 %
  • cukor: 30 %
  • soľ: 10 %
  • mykotoxíny: 5 %
  • pesticídy: 5 %
  • ťažké kovy: 5 %
  • obal a deklarácia: 15 %

Vitamín C sme zisťovali pomocou kvapalinovej chromatografie s detektorom diódového poľa (LC-DAD).

Skladbu cukrov (podiel fruktózy, glukózy a sacharózy)+celkový obsah cukru sme stanovili kvapalinovou chromatografiou s refraktometrickou detekciou (LC-RI).

Obsah soli sme určili výpočtom z obsahu sodíka, ktorý sme zisťovali atómovou absorpčnou spektrometriou (F-AAS).

Mykotoxíny sme zisťovali kvapalinovou chromatografiou s tandemovou hmotnostnou spektrometriou (LC-MS/MS).

Analýzu prítomných pesticídov sme vykonali plynovou chromatografiou (GC-MS, GC-FPD, GC-NCI-MS a GC-ECD) a kvapalinovou chromatografiou s tandemovou hmotnostnou spektrometriou (LC-MS / MS).

Na zisťovanie prítomnosti ťažkých kovov (cín, olovo, kadmium) sme použili hmotnostnú spektrometriu s indukčne viazanou plazmou (ICP-OES a ICP-MS).

Prihlásiť