Test pražených solených arašidov 2018

Publikované v časopise 11/2018

Tiež občas radi zobete − či už pri družnej debate s priateľmi, alebo osamote pri sledovaní seriálu? Pozornosť sme tentoraz zamerali na pražené solené arašidy, ktoré valcujú svet ochutených „orieškov“. Šestnástku vzoriek sme podrobili testom kvality. Zisťovali sme, okrem iného, či spolu s rýchlym pohostením neohrozujeme bezprostredne aj svoje zdravie. Výsledky sú povzbudivé, prehrešky výrobcov sa týkali iba nedodržaného množstva soli.

Pražené solené arašidy patria k stáliciam na slávnostných stoloch aj na konferenčných stolíkoch obývačiek. Uplynulý rok sme ich u nás zjedli 4,5 tony, čo znamená zhruba pol kila arašidov ročne na každého. Štatistiky spoločnosti Nielsen informujú, že solené búrske oriešky, ako sa arašidy bežne nazývajú, uprednostňujeme pred inými rôzne ochutenými orechmi.

Patria solené arašidy aj medzi vaše obľúbené pochúťky? Má na vašom stole miska so solenými arašidmi svoje stále miesto? Potom určite oceníte náš test solených arašidov. Šestnásť vzoriek sme podrobili testom kvality, pri ktorých sme zisťovali, či konzumáciou arašidov neohrozujeme bezprostredne aj svoje zdravie. Chceli sme vedieť, či máme s plnou hrsťou arašidov niečo do činenia s mykotoxínmi, plesňami alebo salmonelou. Testovali sme chuť, vôňu, tvrdosť a akým množstvom soli nás zásobujú. V neposlednom rade sme porovnali údaje o soli na etikete so zistenou skutočnosťou.


Testované pražené solené arašídy (porovnat)

Databáze testovaných výrobků

Pražené solené arašidy (16 výrobků)
poslední aktualizace: 1.11.2018


Prihlásiť