Test smotán na šľahanie 2018

Publikované v časopise 10/2018

Asi každý, kto z času na čas šľahá smotanu a túži po ľahučkej pene, zažil neúspech − buď v podobe hustej tekutiny, alebo hrudkovitej hmoty, ktorá pripomína maslo. Aj my sme chceli vyskúšať, či za neúspechom môže stáť niečo viac než iba zle vychladená smotana alebo nedostatok trpezlivosti. Poslali sme preto do laboratória 22 smotán na šľahanie a dali sme okrem iného testovať, či sa môžeme spoľahnúť na pekne vyšľahanú penu.

Čiapočka zo šľahačky dodáva dezertom luxusný vzhľad. Smotana na šľahanie má však aj iné využitie, než len zdobiť nápoje a zákusky, no schopnosť premeniť sa na obláčik ľahkého krému považujeme za zásadnú. Preto sme smotany s 30-percentným a vyšším podielom tuku poslali do laboratória na cvičisko, aby si zmerali svoje sily. Zaznamenávali sme čas šľahania, nárast objemu a výdrž − teda disciplíny, v ktorých očakávame dobré výsledky. Do hodnotenia prehovorili aj ľudské zmysly a podiel tuku. Ktorá smotana sa hodí na šľahanie najlepšie?


Testované smetany ke šlehání (porovnat)

Databáze testovaných výrobků

Smotany na šľahanie (21 výrobků)
poslední aktualizace: 27.9.2018


Prihlásiť