Ako hodnotíme
grafická skladba celkového hodnotenia
- tovaroznalecké posúdenie: 40 %
- kvalita a obsah tuku: 25 %
- čerstvosť: 25 %
- salmonela: 10 %
Senzorické hodnotenie sme robili podľa ČSN 56 0032.
Baktérie z rodu Salmonella sme preukazovali kultiváciou podľa ČSN EN ISO 6579.
Čerstvosť sme určili podľa Haughových jednotiek, ktoré sa stanovujú meraním a výpočtom.
Na zistenie hladiny cholesterolu sme použili metódu plynovej chromatografie s plameňovo-ionizačnou detekciou a hmotnostnej spektrometrie (GC-FID/MS).
Nenasýtené mastné kyseliny omega-3 a nasýtené mastné kyseliny sme zisťovali plynovou chromatografiou s plameňovo-ionizačnou detekciou (GC-FID).
Obsah tuku sme stanovili gravimetricky.