Obmedzená ponuka týchto prístrojov na našom trhu viedla k otestovaniu iba deviatich výrobkov. Na otestovanie vlastností varnej dosky sme zvolili prípravu palaciniek na panvici. Na tomto pokrme sa totiž dobre ukáže rovnomernosť distribúcie tepla. Varnú dosku sme preverili ešte jedným testom - varením pri nízkych teplotách.
V rámci testovania rúry sme grilovali kura a hodnotili čas pečenia kuraťa, zafarbenie, chrumkavosť aj šťavnatosť mäsa. Ďalej sme piekli koláče z cesta podobného lineckému. Táto skúška slúžila na preverenie horizontálnej aj vertikálnej distribúcie tepla. Opekali sme aj hriankový chlieb. Niektoré prístroje dosiahli súmerné opečenie plochy hrianok, ale pri iných sa efektivita grilovania pohybovala okolo 50 %.
Popri schopnosti uvariť a upiecť dobré jedlo sme preverili tiež technickú stránku šporákov. Pri varnej doske sme sa zamerali na udržanie nízkej teploty, pri rúrach nás zaujímala stabilita teploty, presnosť nastavenia a predhrievania rúry. Skúšky presnosti nastavenia teploty a stability, respektíve nekolísanie teploty, poukázali na veľké nedostatky niektorých rúr.
V laboratóriu sme zmerali spotrebu energie a hlučnosť šporákov. Vzhľadom k povahe prístrojov, ktoré pracujú s vysokými teplotami, nás tiež zaujímalo či sú bezpečné. Okrem merania teploty sme skúšali reakcie varných dosiek v určitých situáciách – napríklad, čo sa stane, keď dáte dole hrniec zo zapnutej platničky alebo na ňu naopak umiestnite hrniec z materiálu, ktorý nie je pre indukčnú technológiu vhodný.