Test sendvičovačov 2015

Publikované v časopise 7/2015

Zapečený sendvič je populárny typ jedla, ktoré si môžete dať kedykoľvek počas dňa. Výhodou je, že sa dá konzumovať teplý aj studený. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Medzi dva plátky pečiva vložíte obľúbenú náplň a celý komplet zavriete do sendvičovača, ktorý suroviny pomocou elektricky ohrievaných dosiek zapečie. Vybrali sme 12 prístrojov a testovali, ako si so zapečením poradia. Zaujímala nás aj bezpečnosť, s ktorou mala tretina prístrojov problémy. Teplota ich povrchu dosahovala vysoké hodnoty a ľahko by tak mohlo dôjsť k popáleniu.

Sendvičovače sú pomerne jednoduché prístroje. Cenové rozdiely medzi jednotlivými značkami navyše nebývajú tak markantné ako pri niektorých iných kategóriách výrobkov (testované sendvičovače stoja od necelých 15 do 30 EUR), a dalo by sa očakávať, že medzi nimi nenájdeme príliš veľké rozdiely. Ako ukázali naše testy, opak je pravdou. Markantné rozdiely sme zaznamenali predovšetkým v skúškach bezpečnosti. Hodnotenie niekoľkých výrobkov znížilo prílišné zahrievanie povrchu. V skúškach zapekania sme merali potrebný čas a sledovali mieru a rovnomernosť opečenia, chrumkavosť a textúru hotových sendvičov.

Testovali sme tiež jednoduchosť obsluhovania, pričom sme si okrem iného všímali, aké jednoduché je čistenie či skladovanie spotrebiča.Do celkového hodnotenia sme zaradili kvalitu konštrukcie, spracovanie dielov a spotrebu energie počas zahrievania aj zapekania. 


Testované sendvičovače (porovnat)

Databáze testovaných výrobků

Sendvičovače (12 výrobků)
poslední aktualizace: 2.7.2015


Prihlásiť