Hriankovač je vo svojej podstate pomerne jednoduchý prístroj. Jeho hlavnou funkciou je príprava opečených toastov (hrianok) z čerstvého alebo zmrazeného chleba či zohriatie pečiva. Najväčšiu váhu v celkovom hodnotení sme preto pridelili práve opekaniu toastov. Za ďalšie podstatné parametre sme určili obsluhovanie prístroja, ktoré zahrňuje aspekty každodenného použitia, celkovú údržbu, aj kvalitu spracovania. Výsledky uvádzame v hodnotiacej tabuľke.
Keď sa v laboratóriu pripravovali jednotlivé modely na test, bolo potrebné sa s nimi najprv zoznámiť a zistiť, aký je ich optimálny program, aby bol hotový toast dozlata opečený. Prvé hrianky boli teda čisto skúšobné. Potom nasledovali tri ostré kolá, kedy sme postupne opekali šesť toastov. Najprv tri páry z čerstvého a potom tri páry zo zmrazeného chleba. Medzi jednotlivými kolami sme nechali prístroj len na minútu odpočinúť, pretože nás zaujímalo, ako bude hospodáriť s časom opekania, kým výhrevné teleso ešte úplne nevychladlo a stupeň opečenia nebol zmenený.
Zistili sme, že niektoré modely dobu opekania neupravujú, a posledné toasty tak môžete mať opečenejšie ako tie prvé. Ak si vyberáte hriankovač, určite sa pozrite na náš test!