Potravinárska vyhláška uvádza, že mäsový výrobok s názvom viedenský párok musí obsahovať najmenej 55 % mäsa a najviac 40 % tuku. Použitie strojovo oddeleného mäsa, respektíve separátu, je zakázané. Povinné minimum mäsa síce splnilo všetkých 15 testovaných výrobkov - aj keď jeden z nich až po započítaní tzv. rozšírenej neistoty – ale nie vo všetkých párkoch bolo toľko mäsa, koľko výrobcovia sľubovali na obaloch. V štyroch prípadoch bol rozdiel medzi deklarovaným a skutočným obsahom mäsa skoro 17 % v neprospech spotrebiteľa. Na ilustráciu to predstavuje skoro 17 gramov mäsa v sto gramoch párku.
Limit obsahu tuku stanovený vyhláškou vo viedenských párkoch spĺňali všetky testované výrobky; žiadny z výrobcov nepoužil rastlinný tuk. Pri testoch sme neodhalili ani zakázaný separát.
Sedem z 15 testovaných výrobkov obsahovalo zvýrazňovače chuti a vône, tzv. glutamany. Išlo o prídavné látky E 621 glutaman sodný, alebo E 623 glutaman vápenatý, prípadne oboje. Glutamany pomáhajú zakryť mdlú chuť škrobu a sóje, a my sme ich našli vo výrobkoch, kde se prítomnosť škrobu aj sóje deklarovala na obale. V ôsmich z testovaných výrobkoch glutamany zistené neboli, vrátane tých, kde sa ich neprítomnosť zdôrazňovala na etikete ako výhoda.