Čo zistil dTest o kyslej a sterilizovanej kapuste?
Kyslá kapusta a vitamíny: Kyslá kapusta má byť zdrojom vitamínu C (kyseliny askorbovej). Obsah vitamínu sa pri jednotlivých výrobkoch líšil. V supermarketoch sme našli kyslú kapustu, ktorá ho neobsahovala vôbec.
Vitamín K: Na rozdiel od vitamínu C, bol vo všetkých testovaných vzorkách. Vitamín K prispieva ku zrážanlivosti krvi a má ďalšie pozitívne účinky na naše zdravie.
Konzervačné látkyv kapuste: Predtým bolo neprípustné, aby kyslá kapusta, obsahovala pridané chemické látky. Dnes je to bežné. Vďaka nim kapusta dlhšie vydrží, ale konzervovanieničí „priateľské“ baktérie. V našom teste sa to týkalo štyroch z dvanástich výrobkov.
Naše hodnoteniekyslej asterilizovanej kapusty: Do výsledných známok sme zaradili senzorické hodnotenie, obsah vitamínov a pridaných látok, PH, deklaráciu a hmotnosť pevného podielu. Pri kyslej kapuste sme sa navyše sústredili na živé mikroorganizmy a mieru kvasenia, pri sterilizovanej kapuste na obsah kyseliny octovej.
dTest je tu pre vás. Tentoraz sme sa zamerali na kyslú asterilizovanú kapustu. Po ktorom výrobku siahnuť, ak chcete kvalitu? Predplaťte si časopis dTest a budete vedieť viac.