Test surových kureniec 2012

Publikované v časopise 2/2012

 

Kupujete surové kurence? Aká je ich kvalita a môžete si byť istí ich hygienickou nezávadnosťou? Náš test vám odpovie na tieto a ďalšie otázky.

 

Čo zistil dTest o surových kurencoch?

Normy pre chov kureniec: Pri chove kureniec sa u nás musia dodržiavať určité hygienické zásady, ktoré by mali predchádzať tomu, aby sa ku kurencom dostali iné zvieratá. Zamestnanci musia rovnako kontrolovať, či sa kurence správajú normálne atď.

Dajte si pozor: V teste sme pri niektorých kusoch chladených kureniec objavili salmonelózu. Išlo síce o výnimočné prípady, ale naše mikrobiologické rozbory objavili aj ďalšie problémy, a to v podobe kampylo baktérií.

Ďalšie skúmanie: Zamerali sme sa aj na odolnosť nájdených baktérií k antimikrobionálnym látkam. Výsledky zodpovedali norme.

Naše hodnotenie: V našom teste surových kureniec sme hodnotili obsah vody, množstvo a zloženie tuku, mikrobiologické ukazovatele a deklaráciu.

dTest je tu pre vás. Tentoraz sme pre vás skúmali surové kurence. Ide o kvalitný produkt, alebo by ste si mali dávať pozor? Na čo sa sústrediť? Predplaťte si časopis dTest a budete vedieť viac.


Testované syrová kuřata (porovnat)

Databáze testovaných výrobků

Surové kurčatá (17 výrobků)
poslední aktualizace: 8.2.2012


Prihlásiť