Test tuniakov v konzerve 2011

Sdílejte

Publikované v časopise 3/2011

Pach po rybacine. Výrazne kovová, veľmi nepríjemná chuť. Chuť atypická, mierne horká, so stopami kovovej príchute. Drvina namiesto kúskov. Zvýšený obsah amoniaku. Nezodpovedajúci olej. Konzervovaná neistota, ako sme museli konštatovať, sa nevyhýba ani tuniakom.
 

Konzervovaná neistota

Tuniak je jednou z najbežnejšie lovených rýb. Jeho najväčšími konzumentmi sú Japonci, nasledujú Európania a Američania. Zatiaľ čo si Japonci najviac pochutnávajú na sushi a sashimi zo surového tuniaka, ostatní dávajú prednosť konzervám. Sú obľúbené, pretože sa z nich dá veľmi rýchlo pripraviť kde-čo. Až keď sme cielene prechádzali obchody, uvedomili sme si, aká široká je ponuka konzervovaného tuniaka. Naša vzorka, ktorá obsahuje 25 výrobkov, je síce reprezentatívna, no stretnúť sa môžete aj s ďalšími značkami a rôznymi úpravami tuniaka. Vyberali sme konzervy s označením kúsky, steaky, filety a nezabudli sme ani na drvinu, ktorá je pomerne lacná a uplatní sa nielen pri nátierkach.

 


 


Tuniak kúsky (porovnat)

Tuniak drť (porovnat)

Databáze testovaných výrobků

Tuniak kúsky (17 výrobků)
poslední aktualizace: 15.3.2011
Tuniak drť (8 výrobků)
poslední aktualizace: 15.3.2011


Prihlásiť