Ako testujeme tyčové mixéry

Ako hodnotíme

Podíl skupin zkoušek na celkovém hodnocení

  • funkce: 60 %
  • obsluha: 25 %
  • hlučnost: 10 %
  • konstrukce a zpracování: 5 %

Podiel skupín skúšok na celkovom hodnotení

Funkcia 60%, obsluha 25%, konštrukcia a spracovanie 5%, hlučnosť 10%.

Limity hodnotenia

Niektoré čiastkové hodnotenia môžu byť limitované hraničnými hodnotami. V takom prípade nemusí celkové hodnotenie zodpovedať váženému priemeru čiastkových hodnotení. Celkové hodnotenie limitovalo nedostatočné hodnotenie bezpečnosti.

Funkcie
Hlavnou časťou testu boli praktické skúšky. Nižšie uvádzame výsledný produkt, použité ingrediencie a za dvojbodkou faktory podieľajúce sa na hodnotení.

  • Majonéza (2 vaječné žĺtky, čajová lyžička horčice, 2 dl oleja): čas ušľahania, kvalita, konzistencia a vzhľad po 24 hodinách v chladničke.
  • Detská výživa (200 g zemiakov, 200 g mrkvy, 200 g hovädzieho mäsa): čas zmixovania, kvalita, rovnomernosť, konzistencia a jemnosť.
  • Liate cesto (250 g bielej pšeničnej múky, 500 ml čerstvého plnotučného mlieka - 3,5 % tuku, 200 g vajec, 6 g soli): čas ušľahania, rovnomernosť a hladkosť.
  • Smoothie (½ hrušky, ½ pomaranča, ½ banánu, ½ plátku stopkového zeleru, 5 g petržlenu, 100 ml pomarančového džúsu, 50 ml grapefruitového džúsu): čas zmixovania, rovnomernosť a konzistencia.
  • Cibuľa (veľká cibuľa rozrezaná na štyri diely): čas sekania, rovnomernosť a jemnosť.
  • Bylinky (20 g petržlenu): čas sekania, rovnomernosť a jemnosť.
  • Orechy (200 g): čas sekania, rovnomernosť a jemnosť.
  • Šľahačka (250 ml smotany): čas ušľahania, kvalita a nárast objemu počas šľahania.
  • Sneh z bielkov (5 vaječných bielkov): čas ušľahania, kvalita a nárast objemu počas šľahania.
  • Zemiaky (200 g): čas rozmixovania a rovnomernosť pyré.


Hlučnosť

Hlučnosť sme merali v decibeloch pri najvyššom rýchlostnom stupni vo vzdialenosti pol metra od prístroja. Súčasne ju subjektívne hodnotili traja technickí experti, ktorí posudzovali silu vydávaného zvuku aj jeho charakter.

Ovládanie

V rámci ovládania sme posudzovali jednoduchosť manipulácie, kvalitu ovládacích prvkov, možnosti čistenia, skladovania, zrozumiteľnosť a kompletnosť návodu na použitie.

Konštrukcia a spracovanie

Hodnotili sme celkové spracovanie prístroja, pevnosť konštrukcie, precízne nasadenie jednotlivých dielov. Rovnako aj kvalitu a umiestnenie ovládacích prvkov, odolnosť farebného značenia.

Bezpečnosť

Okrem kontroly prítomnosti výstražných symbolov sme sa pri testovaní zamerali aj na bezpečnosť spojenú s používaním elektrického prúdu (izolácia a kontinuita elektrického pripojenia).

Záťažová skúška

Test odolnosti motora prístroja. Každý absolvoval 70 cyklov (minútu zapnutý, minúta pauza, po piatich cykloch pauza desať minút). Mixovali sme zmes vody a drevených pilín (2/3 ku 1/3). Po každom použití sme prístroj rozobrali a znovu zostavili.

Prihlásiť