Sušenie
Hodnotili sme, ako kvalitne dokážu prístroje usušiť jablká, jahody, hrozno, huby a hovädzie mäso. Hlavnou časťou testu bolo senzorické hodnotenie, ktoré zahŕňalo posúdenie chuti, vzhľadu, textúry, konzistencie (po usušení, aj po 24 hodinách) a rovnomernosť usušenia všetkých kusov na rovnakom podnose. Merali sme tiež čas sušenia a jeho účinnosť, teda pomer hmotnosti potravín pred a po vysušení. Nezabudli sme ani na zhodnotenie celkovej rovnomernosti sušenia, ktoré zohľadňuje spracovanie potravín na rôznych sušiacich podnosoch.
Pri sušení sme dodržiavali odporúčania výrobcov.
Ovládanie
Sušičky sme posudzovali z hľadiska užívateľskej ústretovosti. Oceňovali sme napríklad zrozumiteľný a prehľadne členený návod, jednoduché zostavenie, plnenie a najmä čistenie prístroja.
Hlučnosť
Hlučnosť sme hodnotili na základe merania ale aj subjektívnym posudzovaním vydávaného zvuku prístrojmi v prevádzke.
Spotreba energie
Zaznamenávali sme spotrebu energie počas sušenia aj v stave stand-by.
Konštrukcia a spracovanie
Laboratórni experti hodnotili pevnosť a stabilitu konštrukcie, vhodnosť umiestnenia tlačidiel alebo odolnosť povrchu voči poškriabaniu.
Bezpečnosť
Podľa príslušnej normy sme overovali „elektrickú“ bezpečnosť. Ďalej sme merali teplotu na rôznych miestach povrchu prístroja a zaznamenávali sme tú najvyššie nameranú.